Už čtvrt roku si v oficiálním obchodě PlayStation nekoupíte Cyberpunk 2077
i Zdroj: CD Projekt
Novinka Už čtvrt roku si v oficiálním obchodě PlayStation nekoupíte Cyberpunk 2077

Už čtvrt roku si v oficiálním obchodě PlayStation nekoupíte Cyberpunk 2077

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 3. 2021 13:20 6

Server The Gamer přišel se zajímavým připomenutím. Už zítra “oslavíme” tři měsíce od momentu, kdy z digitálních obchodů PlayStation zmizel Cyberpunk 2077. Po mimořádně nepovedeném launchi protkaném technickými chybami, tristním stavem na konzolích staré generace a následné vlně žádostí o vrácení peněz společnost Sony hru úplně odstřihla z digitální distribuce. Stalo se tak 18. prosince. Tehdy šlo o velice radikální řešení, jak se situace vyvíjí dnes?

Reklama

Inu, nijak. Před pár dny jsem se bavil s kamarádem, kterému právě přišel PlayStation 5, verze bez mechaniky. Jakkoliv je z ní nadšený, zaujatě se mě ptal, jak si má zahrát Cyberpunk. Chce ho hrát, ale neví, kde ho koupit. Logicky jsem ho poslal na digitální store PlayStation, dostal jsem ale jasnou odpověď: „Tam není, žejo“. U konzole bez diskové mechaniky je logicky vyloučena fyzická verze, která je k mání stále. Narážíme tak na poměrně zásadní problém.

 

I takto mohl vypadat Cyberpunk 2077 na základní PS4 v době vydání.

V posledních dnech a týdnech totiž řadě hráčů došly jejich předobjednávky PlayStationů, klidně i po několika měsících. A jakkoliv má Cyberpunk 2077 dost negativní pověst a dodnes se CD Projektu nepovedlo jeho technický stav dotáhnout k dokonalosti, řada hráčů si jej bude chtít alespoň v té “lepší” next-genové verzi vyzkoušet. Jenže pokud dorazila verze bez mechaniky (a připomínám, že zákazníci neměli často z principu úplně na výběr a brali to, co bylo dostupnější), mají utrum.

Klasické obchody klíče nenabízí, zbývá tedy kontroverzní prostředí takzvaného šedého trhu, tedy překupnických obchodů formátu G2A. Jenže chyba lávky, ani tady klíče pro PlayStationovou verzi nenajdete. Těch určených pro PC jsou v nabídkách mraky a to samé platí i pro konkurenční Xbox (na obou platformách si hru koupit můžete bez omezení). “Modré” verze ale neexistují. Jen výjimečně narazíte na možnost pořízení celého účtu, což ale představuje tu nejméně pohodlnou a sympatickou možnost, především v případě, kdy už nějaký účet vlastníte a chcete na něm třeba sbírat trofeje.

Takto záhadně vypadá v současnosti produktová stránka Cyberpunku na PS Store.
i Zdroj: Hrej.cz
Takto záhadně vypadá v současnosti produktová stránka Cyberpunku na PS Store.

Proč Cyberpunk v digitální distribuci Sony stále není dostupný? Kdo ví. Třeba se situace změní s vydáním plánované plně nextgen verze v druhé polovině letošního roku. I tak mi ale absence, která velmi potichu trvá už čtvrt roku, přijde přinejmenším zvláštní. Jak trefně poznamenali kolegové v redakčním chatu - pro majitele PlayStationu 5 bez diskové mechaniky je tak paradoxně nejlepším řešením koupě Xboxu Series S. Případně bazarového Xboxu One, pokud má silnější žaludek. Kvůli tomu jsme se ale na novou generaci konzolí netěšili…

Od té doby se mimochodem Cyberpunk potýkal s řadou dalších problémů. S novými aktualizacemi se hra pravidelně rozbíjela na nových místech, hackeři ukradli CD Projektu terabajty dat, studio se dostalo pod palbu kritiky kvůli crunchování a kvůli problémům v současnosit nevycházejí velké opravné balíčky.

Vymotá se brzy Cyberpunk z těchto peripetií?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama