WB si zažádali o patent na Nemesis systém
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka WB si zažádali o patent na Nemesis systém

WB si zažádali o patent na Nemesis systém

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

31. 1. 2021 08:00 5
Reklama

Nemesis systém se okamžitě stal prominentním, a pro mnohé defacto i jediným zajímavým prvkem Shadow of Mordor i pokračování Shadow of War. Mechanismus zajišťující personalizovanou reakci protivníků na základě jejich předešlé interakce s hráčem se od té doby ve hrách objevil spíše sporadicky. Někdy pozměněn více, jindy zase méně. Aktuálně se s ním ale stalo to, že společnost Warner Bros. Entertainment čeká na jeho patentování.

O skutečnosti, že Warner Bros. vykládá dlouhodobě úsilí v oblasti patentování řečeného prvku, jako první informoval Mark Brown ve videu Game Maker's Toolkit. Navzdory svému aktuálnímu odhalení měla být původní žádost vyplněna už v březnu 2016, načež byla příslušným úřadem opakovaně zamítnuta. Situace se změnila v srpnu minulého roku, kdy Warner Bros dokázali vyhovět požadavkům amerického patentového úřadu, a postoupili tak do současného stavu čekání na uznání patentu. 

Odhalení oficiální žádosti pochopitelně podnítilo zvědavost řady hráčů. Probíhající debaty se často stáčejí k budoucímu využití Nemesis systému u her odlišných vývojářů, stejně jako podobě projektů spadajících přímo pod hlavičku Warner Bros. Posledními slovy dodejme, že patentování herního prvku nemusí nutně předznamenávat jeho absenci v hrách třetích stran. Podobnou cestou si například prošlo kruhové dialogové okno společnosti BioWare. Z novějších žádostí stojí za zmínku simultánní zobrazení a ovládání dvou postav od tvůrců The Medium.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama