24 hodin Le Mans se pojede v rFactor 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 24 hodin Le Mans se pojede v rFactor 2

24 hodin Le Mans se pojede v rFactor 2

David Plecháček

David Plecháček

19. 5. 2020 09:53
Reklama

Ačkoliv je rFactor mezi některými fanoušky motorsportu nedotknutelnou modlou, v herním světě se o něm příliš nemluví a těší především jen největší hardcore hráče. Příliš reálnějších simulátorů ale na trhu nenajdete, a tak dává smysl, že si druhý díl dříve či pozdějí vypůjčí i někteří organizátoři esportu. První jsou pořadatelé 24 Hours of Le Mans, slavného vytrvalostního závodu, který se v původním termínu konat nebude.

Závod, který se každoročně koná v polovině června, je stejně jako všechen sport a motorsport ovlivněn pandemií koronaviru a nemoci covid-19. Jeho organizátoři tak rozhodli o odkladu závodu na 19. a 20. září. Fanoušci se ale mohou těšit i na speciální akci v původním termínu 13. a 14. června, kdy si jezdci odbudou to samé jen ve virtuálním prostředí právě v rFactoru 2.

Závod se též pojede 24 hodin, přičemž každý tým mohou zastupovat čtyři jezdci. Dva budou ze světa reálného motorsportu, dva budou jezdci zvyklí na virtuální prostředí, kteří se pravidelně účastní esportových klání. Rozložení závodníků do celého závodu je na každém týmu, platí ale pravidlo, že každý musí odjet minimálně čtyři hodiny, maximálně hodin sedm. Kromě oficiálního traileru lákajícího na novou akci se můžete podívat i na porovnání původní trati v Le Mans s virtuální podobou okruhu la Sarthe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama