Kalifornie vyhlásila stav nouze, co E3?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kalifornie vyhlásila stav nouze, co E3?

Kalifornie vyhlásila stav nouze, co E3?

David Plecháček

David Plecháček

5. 3. 2020 09:06
Reklama

Světovými médii v dnešních ranních hodinách středoevropského času proletěla zpráva, že Kalifornie vyhlásila kvůli novému typu koronaviru stav nouze. Spojené státy sice nemají zdaleka tolik případů nákazy jako nejpostiženější státy, vždyť například Jižní Korea překonala hranici šesti tisíc nakažených a v Itálii jich je přes tři tisíce, zatímco v USA jen 150, ale rovná třetina je v nejjižnějším státě západního pobřeží. Opět se tak vyrojily spekulace, jestli nejsou v ohrožení nejrůznější akce, pro nás jde především o E3.

ESA, pořadatel každoročního expa, dosud skálopevně tvrdila, že přípravy E3 běží na plné obrátky. Krok kalifornského guvernéra Gavina Newsoma ale může tyto plány zhatit, stejně tak jako došlo k reakci u nás v případě světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě. I přes odhodlání pořadatelů se pojedou veškeré závody bez účasti diváků. Stejná situace může nastat v devět a půl tisíce kilometrů vzdáleném Los Angeles.

Na stav nouze, který Newsom vyhlásil i na základě prvního mrtvého z výletní lodi Grand Princess, musela reagovat ESA prohlášením: „Zdraví a bezpečnost našich návštěvníků, vystavovatelů a partnerů, stejně jako organizátorů a pořadatelů, je naší prioritou. Zatímco ESA nadále plánuje bezpečnou a úspěšnou show E3 v rozmezí 9. až 11. června 2020, stále situaci sledujeme a vyhodnocujeme každodenní situaci.“

Stav nouze ale bezprostředně E3 nijak neohrožuje. Zatím. Dovoluje jen úřadům jednat mnohem rychleji a efektivněji, stejně tak přijímat nejrůznější opatření. Kalifornie tak může čerpat více peněz od federální vlády na podporu proti nové nákaze, stejně tak stanovit pravidla, aby byla zajištěna co největší čistota a bezpečnost ve městech. Velkou roli také bude mít vedení města Los Angeles, kde se E3 pravidelně koná.

Připomeneme, že se opatření dotkla už několika akcí, které měly proběhnout v uplynulých, nebo naopak následujících dnech. Největší z nich bylo GDC v kalifornském San Franciscu, nicméně nekonalo se ani Taipei Game Show, stejně jako další eSport akce. Pokud opravdu dojde ke zrušení E3 a firmy odprezentují své novinky jen elektronicky, někteří zastávají názor, že tak konečně zjistí, jak je akce tohoto typu pro ně vlastně zbytečná. Uvidíme, jestli se tak náhodou nerozhoduje o osudu jednoho dlouholetého fenoménu, jehož jednoroční absence může zapříčinit dlouhodobější úpadek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama