Project A od Riotu se nově jmenuje Valorant
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Project A od Riotu se nově jmenuje Valorant

Project A od Riotu se nově jmenuje Valorant

David Plecháček

David Plecháček

2. 3. 2020 11:08
Reklama

Riot Games si spojujeme s jedinou hrou – League of Legends. Legendární LoLko má ve videohrách výsostné postavení a není divu, že kompletně zastiňuje všechno ostatní, oč se v Riotu pokusí. Hráčům, kteří nejsou tak zasvěcení, by snadno mohlo uniknout, že mobilní autochess Teamfight Tactics a karetní Legends od Runeterra patří stejným lidem. Doufejme, že dalším projektům se podaří z tohoto sevření vymanit.

Valorant má nakročeno dobře. Riot překvapil, když v říjnu oznámil několik projektů. Jedním z nich byl Project A, který ode dneška známe pod novým názvem. Víme, že Riot dále připravuje bojovku Project L a další hru Project F, která je ale zahalena tajemstvím kompletně. Project A - Valorant - je v tomto ohledu od začátku nejčitelnější. Jedná se o týmový hero-shooter, který se dá velice snadno připodobnit k Overwatchi od Blizzardu. Alespoň na první pohled, z dojmů několika redaktorů, kteří se hrou strávili nějaký čas, nicméně vyplývá, že zdání možná klame a hra spíše připomíná jinou legendu – Counter-Strike.

Jak již z dřívějška víme, Valorant proti sobě postaví dva týmy po pěti, jeden bude útočit, druhý bránit. Riot se pokouší vytvořit titul, který nebude trpět jako jiné hry problémy s připojením a se servery. Autoři cílí na 35ms ping pro všechny hráče ve větších městech, k čemuž by měly přispět datacentra a unikátní síťový kód se silnou anti-cheat technologií. Ostatně v tomto ohledu pomohou i mnohaleté zkušenosti z League of Legends, kde sice na takové preciznosti tolik nezáleží, ale síťový kód autoři vylepšují neustále.

Valorant bude free-to-play a zahrát bychom si jej měli už letos v létě. Bližší datum však není známé. Zahrát si ale bude moci většina hráčů se základním strojem, minimálně ve 30 FPS by hra měla běžet i na Intel Core i3-370M a integrovaným grafickým čipem Intel HD 3000.

Víme, že hra bude obsahovat i příběh, ten ale bude Riot vyprávět mimo hru, zpravidla skrze kratší animované filmečky, které též dobře známe například od Blizzardu. Ve hrách se odrazí jen ve formě určitých hlášek, změny vzhledu hrdinů nebo prostředí, v němž budeme hrát. Po vzoru všech moderních her nás bude čekat battle pass, loot boxy ale údajně v plánu nejsou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama