GDC odloženo, herní průmysl pomáhá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GDC odloženo, herní průmysl pomáhá

GDC odloženo, herní průmysl pomáhá

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 3. 2020 10:18
Reklama

Minulý týden přinášel prakticky denně informace o dalších a dalších účastnících, kteří odříkali své sloty na velkých herních veletrzích. Nejvíce zasaženy byly události Game Developers Conference v San Francisku a již ukončený PAX East v Bostonu. První zmíněná akce se ale nakonec v plánovaném březnovém termínu neuskuteční, z důvodu hromadných omluvenek pramenících z šíření viru SARS-CoV-2 se organizátoři rozhodli GDC zrušit a přesunout na léto.

Udílení cen Game Developers Choice Awards a Independent Games Festival Awards proběhnou skrze stream na Twitchi. Účastníci z řad návštěvníků i vystavovatelů dostanou zpět své peníze. V případě rezervace přímo skrze organizátory GDC také nebudou nuceni platit penále za zrušení ubytování v místních hotelech. Nový termín zatím není znám.

To je nicméně stále velká rána pro menší vystavovatele a společnosti, které na jednoduše získatelné publicitě přímo staví. Ty prakticky bez výjimek tratí na nákladných letenkách a ubytování pro své týmy. Právě za ně se ale postavila řada kolegů a skrze různé sbírky se snaží jejich finanční situaci alespoň částečně ulehčit.

Server Gamesindustry.biz (zdrojový) tak připravil poměrně obsáhlý seznam společností, které se na pomoci méně šťastným vývojářům podílí. Klíčový je v tomto případě nově vzniklý GDC Relief Fund společnosti Wings Interactive, který skrze jména jako Modern Wolf, Raw Fury, Landfall a další vybral už více než 35 tisíc amerických dolarů. Do fondu přispějí výtěžky ze své vlastní konference i pořadatelé Game.Dev.World, kterým přislíbila podporu mezinárodní asociace herních vývojářů IGDA. 

V San Francisku dále proběhne AltGDC, bezplatná třídenní konference určená těm, kteří kvůli zrušení skutečného GDC nedostali možnost promluvit na veřejnosti. Akce bude probíhat od 16. do 18. března. Organizátoři (Em Lazer-Walker z Microsoftu, Andrew Cedotal z Playmake a Phildini James z Ask Trim) také vybízí fanoušky, aby na nově vzniklém Discord serveru AltGDC & Friends nabídli jakoukoliv možnou podporu fondu GDC Relief.

Mezi další projekty, které nabízí prostor poškozeným menším tvůrcům patří Plan B Project Kate Edwardsové a každoroční alternativní konference NotGDC nabízející svou webovou platformu.

Nate Bosia a Nick Suttner nakonec připravili pro ty, kteří již nemohou zrušit své letenky, případně akutně hledají náhradu za zrušené GDC, aplikaci alt-GDC 2020 která přehledně mapuje všechny související události v dotčeném týdnu 16.až 20. března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama