Dočkáme se remaku Trackmanie Nations
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dočkáme se remaku Trackmanie Nations

Dočkáme se remaku Trackmanie Nations

David Plecháček

David Plecháček

2. 3. 2020 09:49 1
Reklama

Představení Trackmanie Turbo na E3 2015 bylo velkým překvapením. Ačkoliv série, která se prvně objevila už v roce 2003, od roku 2009 patří společně s vývojáři Ubisoftu, neexistovaly žádné náznaky, že se chystá pokračování. Prakticky ve stejné situaci jsme i teď – čtyři roky po vydání hry jako by se na sérii zapomnělo. A pak z ničeho nic Ubisoft představí další hru.

Tentokrát se ale vývojáři z Nadeo nepouští do zbrusu nového projektu, ale předělávají svůj zřejmě nejslavnější díl. Remaku se dočká multiplayerová Trackmania Nations. Původní hra je dlouhodobě free-to-play ve verzi Nations Forever. Přídomek Forever do hry před lety přidal novou verzi stadionu, režim pro jednoho, který v Nations chyběl, a 65 tratí. Zároveň ale tehdy vývojáři zapracovali i na multiplayeru a ve hře je díky tomu několik dalších multiplayerových režimů a celkově online funkcí.

Remake Trackmanie Nations však nic z toho obsahovat nebude. Základem bude oficiální sezónní kampaň a speciální denní tratě. Hru zároveň neopustí editor tratí. Ten bude fungovat jako doposud, z jednotlivých předpřipravených bloků si budete moci poskládat trať dle libosti. V editoru ale přibudou nové povrchy a speciální bloky, které v Nations nikdy nebyly.

Návrat Nations je krok, po němž se z Trackmanie stane live-service hra. Tomu odpovídá i to, jak o hře hovoří vedení z Nadeo: „Historicky měla díky našim hráčům Trackmania spoustu obsahu. Nicméně když jsme vydali novou hru, hráči odjeli kampaň a pak ji opustili. A tak jsme se rozhodli vytvořit hru se sezónami, s regulérní kampaní a jednou speciální tratí na každý den, kterou přihlásí a následně vyberou hráči,“ píše Florent Castelnerac, výkonný ředitel Nadea. Právě kvůli novému konceptu nakonec vývojáři vypustí i podtitul. O remaku Nations tak budeme slýchat jen jako o Trackmanii. Hra vyjde 5. května pravděpodobně pouze na PC.

Níže se můžete podívat na neostré záběry z raného buildu. Trailer na oficiálních kanálech zatím nevyšel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama