Trump obviňuje hry za střelbu v El Pasu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Trump obviňuje hry za střelbu v El Pasu

Trump obviňuje hry za střelbu v El Pasu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 8. 2019 10:50 70
Reklama

Jestli sledujete dění ve světě, víte o velmi smutných událostech, které se stali v USA. V El Pasu a Daytonu proběhla masové vraždění, při kterém zemřelo 30 lidí a více než 50 jich bylo zraněno. K tomuto neštěstí se samozřejmě vyjádřil i americký prezident Donald Trump, za oběť si ale vzal hry.

„Naše společnost musí zastavit glorifikaci násilí, včetně příšerných videoher, které jsou dnes normální. Mladí lidé se mohou bez problému dostat do kultury, která oslavuje násilí. Toto musíme zastavit a nebo zásadně redukovat. Kulturní změna je těžká, ale každý z nás si může zvolit možnost postavit kulturu, která oslavuje hodnotu každého lidského života. To musíme udělat.

Kromě toho ale ukázal i na internet „ Sociální sítě a internet jsou taktéž riziko, které nesmíme a také nebudeme ignorovat“. Prý bude po federálních firmách a společnostech vlastnící sociální sítě chtít vytvořit nástroj, který „odhalí střelce dříve, než udeří“.

Amerika obecně si často bere hry za své oběti, i když k tomu není žádný důvod. Už dříve proběhlo několik studií, které ukázaly, že hraní her nemá žádnou spojitost s násilím v reálném světě. Kromě toho měl střelec z El Pasa jasnou spojitost s Trumpem, jelikož používal stejnou rétoriku a přebíral jeho názory. Ten si toho je nejspíše vědom, snaží se ale svou politiku zaměřenou proti Mexičanům a Hispáncům chránit pomocí videoher. Za hry si vzal oběť i republikán Kevin McCarthy, který tvrdí, že "hry učí jedince zabíjet... Dokazuje to několik studií... Musíme si uvědomit, co budeme tolerovat jak od sociálních sítí, tak od videoher".

Bohužel, politika je silný nástroj a slova Trumpa už nyní poškozují. Akcie Activisionu, EA či Take-Two se propadli o bolestivých 5% a ukazuje se obava investorů o budoucnost her jako je Call of Duty, Fortnite či Battlefield.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama