Sony: "Kompatibilitu hráči nevyužívají"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony: "Kompatibilitu hráči nevyužívají"

Sony: "Kompatibilitu hráči nevyužívají"

David Plecháček

David Plecháček

6. 6. 2017 08:17 36
Reklama

Microsoft má své konference na E3 tradičně velice silné. Vedle her totiž dokáže zaujmout i jinak. Jestli je existuje nějaká společnost, která na prezentaci ukazuje i něco ze svých služeb, po kterých záazníci volají, je to právě Microsoft. Předloni to byla zpětná kompatibilita, letos to například bude Xbox Game Pass. To Sony, ta si na podobné věci příliš nepotrpí. Možná proto, že někteří její zástupci to považují za zbytečné.

Například Jim Ryan, šéf evropské centrály. V podobném duchu se pro magazín Time vyjádřil na adresu zpětné kompatibility. „Když jsme narazili na zpětnou kompatibilitu, je to jedna z věcí, po které lidé neustále volají, ale ve skutečnosti ji příliš nepoužívají,“ řekl konkrétně. Už v tuhle chvíli by možná Microsoft a hráči, kteří si nemohou službu vynachválit, hlasitě protestovali, Ryan ale pokračoval.

„Byl jsem na nějaké akci Gran Turisma, a byly tam PlayStationy 1, 2 a 3 a i hry z PS4, a tituly z PS1 a PS2 vypadaly jako ze starověku. Kdo by tyhle hry hrál?“ vyřkl řečnickou otázku. Odpovědi by se možná divil. Hry z PlayStationu 3 jsou hratelné skrze službu PS Now, ale víme, jak to s ní je. Některé hry z PS2 poté vychází i na PS4 skrze PS Store. V obou případech si ale hráči musí hru znovu koupit, i když ji už z dřívějška vlastní.

Řešení od Microsoftu je v tomto ohledu mílové kroky napřed. Veřejnost na Sony tlačí po obdobném řešení vlastně od doby, kdy se s touto službou Microsoft vytasil. Šúhei Jošida na to bezprostředně na E3 před dvěma lety řekl: „Vytvořit funkční zpětnou kompatibilitu je těžké. Neříkám, že to nikdy neuděláme, ale není to nic jednoduchého. Kdyby bylo, už bychom ji měli.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama