Známe detaily on-line služeb na Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Známe detaily on-line služeb na Switchi

Známe detaily on-line služeb na Switchi

Pavel Makal

Pavel Makal

2. 6. 2017 09:42 3
Reklama

Ačkoli je Nintendo známo tím, že se při návrhu konzolí nebojí jít svou vlastní, často skutečně bizarní cestou, která ale často nese ovoce, co se týče on-line služeb, zamrzl japonský gigant daleko za konkurencí. Ani v případě nové konzole jménem Switch to až dosud nevypadalo na tolik potřebnou revoluci. Nakonec se ale možná přeci jen blýská na časy. 

Věděli jsme, že se Nintendo v budoucnu chystá zpoplatnit on-line hraní a využívání služeb. K tomu skutečně dojde, a to od příštího roku. Kromě PlayStation Plus nebo Xbox Live Gold tu bude koexistovat také Nintendo Switch Online. Cenová politika působí velice vstřícně, za jeden měsíc zaplatíte 4 dolary, tři měsíce vás vyjdou na 8 a celoroční předplatné pak stojí 20 dolarů, tedy v přepočtu necelých 470 korun.

V rámci služby budete moci hrát online, využívat hlasovou aplikaci a dostanete také přístup do takzvané Classic Game Collection. V minulosti Nintendo prohlašovalo, že předplatitelé dostanou každý měsíc přístup k jednomu staršímu titulu, který bude navíc dostupný jen po omezenou dobu. Naštěstí se japonská společnost umoudřila a Classic Game Collection nabídne podobný přístup, jaký známe z konkurenčních služeb. V rámci předplatného totiž dostaneme k dispozici celý katalog klasických her, které navíc budou updatovány tak, aby obsahovaly on-line funkce. Hry vám navíc zůstanou tak dlouho, dokud si budete službu platit. Haleluja, chce se nám vykřiknout, Nintendo konečně dorazilo do 21. století.

Pokud si službu platit nechcete, budete mít stále přístup k Nintendo eShopu, budete si moci spravovat své kontakty a přátele a sdílet obrázky na sociální sítě. Kromě toho také budete nadále moci využívat aplikaci rodičovské kontroly. Předplatitelé budou moci využívat různých speciálních nabídek a slev, Nintendo však upozorňuje, že program se týká výhradně Switche, majitelé Wii U nebo handheldu 3DS nebudou nijak ovlivněni.

Jak jsme již v minulosti zjistili, on-line lobby a hlasový chat bude spravován skrz mobilní aplikaci. Poněkud nepohodlný a krkolomný způsob si budeme moci vyzkoušet už letos v létě v rámci omezeného trialu. Společnost Hori také odhalila speciální sluchátka pro Splatoon 2, s nimiž budete moci komunikovat s přáteli při hraní a zároveň uslyšíte i zvuky hry. I tento headset však bude bohužel nutno spojit jak se Switchem, tak s mobilním telefonem. Na obrázku níže se můžete přesvědčit o tom, že ani toto není zjevně ideální varianta. Doufejme, že Nintendo v budoucnu nutnost mobilní aplikace zcela eliminuje a voice chat bude zvládat samotná konzole, jako je tomu zvykem u konkurence.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama