FIFA 18 na Switchi není, jmenuje se jinak
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FIFA 18 na Switchi není, jmenuje se jinak

FIFA 18 na Switchi není, jmenuje se jinak

David Plecháček

David Plecháček

26. 5. 2017 09:54 3
Reklama

Když se řekne Switch, někomu se vybaví zařízení na kterém chce hrát primárně (nebo snad jen a pouze) hry od Nintenda, jinému tam ale chybí slavné hry z ostatních platforem. Nintendo se ale chce první nálepky zbavit a snaží se hráče přesvědčit, že jejich konzole může být primární. Proto na ní vyjde Skyrim, proto se spekuluje o novém Call of Duty, proto na něm vyjde FIFA.

Jenže velký otazník visí nad kvalitou a výsledným technickým zpracováním takových her. Typickým příkladem může být právě série FIFA. Možná si vzpomenete, jaké jste si sami kladli otázky při představení. Bude se jednat o nový díl, který vyjde i jinde? Nebo snad v březnu Nintendo vydá ročník minulý v nějaké upravené podobě? A bude také využívat engine Frostbite, nebo se spolehne na starší Ignite?

Samotné Nintendo nevědělo, jak s fanoušky komunikovat. Vznikaly poměrně bizarní situace; Patrick Sóderlund sliboval, že FIFA bude tou nejautentičtější hrou sportovní hrou pro Nintendo vůbec. Hned vzápětí ale dodal, že hra bude ušitá na míru nové konzoli. Krotit vášně se vydal Peter Moore, dnes už funkcionář fotbalového Liverpoolu, který ještě jako tehdejší šéf kompetitivního oddělení říkal, že to bude klasická FIFA 18 a že samozřejmě vyjde tehdy, až vyjde tento díl i jinde.

Jestli vás Moorova tvrzení uklidnila, možná vás zneklidnilo, že Moore neodpověděl na otázku, z jaké verze bude verze pro Switch vycházet. Pokud by se jednalo o FIFA 18, tak není žádným překvapením, že ta bude všude jinde využívat Frostbite. Pokud na Switchi ne, bude se jednat opravdu o nový regulérní díl? Na jakoukoliv odpověď připadaly nejméně dvě další otázky, a Nintendo se dostávalo do smyčky, ze které nemá kudy ven.

A bublina se nafukuje ještě víc. Z nové tiskové zprávy k EA Play totiž vyplývá, že se můžeme těšit na ukázky ze dvou fotbalových her. Ta první je jasná – FIFA 18. Pokud hádáte, že druhý titul je „ta samá hra“ jen ve verzi pro Switch, máte pravdu. Jmenuje se EA Sports FIFA, a je evidentně tak odlišná, že si vedení nedovolilo pojmenovat ji stejným názvem. Obloukem se tedy dostáváme zpět na začátek – v čem se bude lišit?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama