UPDATE: Xbox Game Pass již v provozu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UPDATE: Xbox Game Pass již v provozu

UPDATE: Xbox Game Pass již v provozu

David Plecháček

David Plecháček

24. 5. 2017 16:41 10
Reklama

Každoroční tipování, co se objeví na jednotlivých konferencích na E3, začíná dostávat značné trhliny. Drtivou většinu her totiž budeme znát předem. A když už to nejsou jako v případě Microsoftu hry, je to nějaká služba. S těmi to Microsoft každoročně na E3 umí.

AKTUALIZACE:

Na odhalení bližších detailů takzvané permanentky Xbox Game Pass jsme nakonec čekali poměrně krátkou dobu a ranní zpráva již tak docela neplatí. Na oficiálních stránkách Xboxu totiž již nyní můžete spatřit časově omezenou bezplatnou pozvánku pro předplatitele služby Xbox Live Gold a k ní lze navíc na webu nalézt i seznam touto formou dostupných titulů.

K tomu se nadále dozvídáme, že cenovka je nakonec ještě nižší, než se čekalo. Více než stovka titulů je tak dostupná již za sympatických 149 korun měsíčně. K tomu Microsoft nabízí 20 % slevu na přechod na Xbox One verzi u vybraných her (většinou jde o tituly z Xboxu 360) a k tomu i 10 % slevu na doplňky pro hry dostupné skrze službu Xbox Game Pass. K tomu nezbývá než jen dodat, že červnové datum vydání pro zbytek hráčů platí i nadále.

PŮVODNÍ ZPRÁVA:

Příklad za všechny – zpětná kompatibilita. Možná si vybavíte, za jakých okolností o ní Microsoft na pódiu hovořil a jak moc s tím na sebe upoutal. Letos bychom tipovali službu Game Pass... ale ta nakonec vyjde ještě před E3. Další jméno, které si z našeho dlouhého seznamu musíme odškrtnout.

Na oficiálních facebookových stránkách Xboxu se objevil trailer na službu Xbox Game Pass s datem vydání nastaveným na 1. června. Game Pass funguje prakticky jako vault u konkurenčního programu EA/Origin Access. Po zaplacení měsíčního poplatku vám bude umožněno hrát hry z nabídky podle vlastního gusta. Jakmile vaše předplatné vyprší, přístup k databázi se vám uzavře. Microsoft ale nezajišťuje jen vlastní hry (na rozdíl od EA), takže slibuje, že každý měsíc bude v nabídce přes sto her.

Kdyby vám přišla tvář v traileru povědomá, tak ji znát opravdu – jedná se o Dannyho McBridea, herce a scénáristu, který hrál v několika filmech, ale známější je svým dabingem. Trailer, teaser nebo chcete-li reklama ale nad rámec data vydání nezveřejnil nic nového. Ani oficiální stránky produktu se nijak nezměnily.

Teď už jen musíme počkat, až Microsoft představí svůj seznam her na první měsíc. Co byste v červnovém seznamu rádi viděli vy? A hodláte si za 10 dolarů členství s příchodem nové služby pořídit? Microsoft by měl údajně nabízet 14denní trial. Ten za zkoušku rozhodně stojí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama