Battlegrounds má na kontě dva miliony kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlegrounds má na kontě dva miliony kopií

Battlegrounds má na kontě dva miliony kopií

David Plecháček

David Plecháček

3. 5. 2017 11:01 9
Reklama

Hra PlayerUnknown‘s Battlegrounds vstoupila do early accessu 23. března. Prakticky týden na to jsme na Hrej.cz psali, že už je z novinky solidně úspěšná hra. A věřte tomu nebo ne, měsíc trvalo, než se na Steamu prodala dvoumiliontá virtuální kopie. Zdá se, že tu máme nový jarní fenomén.

Brendan Greene coby tvůrce známější pod přezdívkou PlayerUnknown se evidentně trefil do černého. První BattleRoyale sice vznikl už u druhého dílu série Arma, později se z něj stal režim v H1Z1, ale i tak je pro většinu hráčů a médií úspěch vlastních Battlegrounds překvapením. Dva miliony kusů se nemusí povést ani jiným hrám s mnohem vyšším rozpočtem.

Studio Bluehole, které je pod novinkou podepsané, oslaví nový milník svátečním streamem, jehož součástí bude i výběr peněz na charitu. Tým podpoří výslednou částku obnosem ve výši sto tisíc dolarů. To je pouhý zlomek toho, co si autoři vydělali už během prvního týdne (tehdy částka činila 11 milionů dolarů, v přepočtu 275 milionů korun).

Battlegrounds je střílečka ve stylu last-man-standing. Jak přikazují pravidla žánru battle royale, soupeři začínají s holýma rukama a bojují jenom s tím, co sami naleznou. Poslední přeživší vyhrává. Novinka využívá Unreal Engine 4, ale i přes líbivé zpracování je potřeba brát v potaz, že se stále jedná o předběžný přístup, a tak má před sebou studio stále dost práce. Například s optimalizací.

Vydání plné verze studio odhaduje do půl roku. Vedle lepšího chodu se chtějí soustředit i na podporu modů. Autoři také slibují, že do plné verze přidají i nový obsah a novinky na základě zpětné vazby komunity.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama