Potvrzeno: K odhalení Scorpia dojde zítra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Potvrzeno: K odhalení Scorpia dojde zítra

Potvrzeno: K odhalení Scorpia dojde zítra

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 4. 2017 07:44 16
Reklama

V pondělí vás David informoval o tom, že se redaktor magazínu Windows Central Jez Corden na Twitteru podělil o zákulisní informaci, týkající se chystaného projektu Scorpio od Microsoftu. Podle Cordenových zdrojů bychom se odhalení konzole měli dočkat již zítra. Následně tuto zprávu potvrdil i známý insider, vystupující pod přezdívkou shinobi602. A pokud jste až dosud pochybovali, můžete si pomalu začít měnit plány na zítřejší odpoledne.

Digital Foundry, součást britského Eurogameru, totiž včera na Twitteru oznámila exkluzivní odhalení nového zařízení. Dojde k němu ve tři hodiny odpoledne našeho času, zatím není jisté, zda k němu dojde prostřednictvím živého přenosu, jak je u podobných akcí zvykem, nebo zda půjde o připravené video od Digital Foundry. Jisté však je, že by se již zítra měla vyjasnit velká spousta otázek.

Potvrzením Cordenovy sobotní zprávy samozřejmě spustilo lavinu dalších dotazů. Corden na Twitteru nechtěl podle svých slov prozradit dopředu příliš, aby nezkazil čtvrteční odhalení, zmínil ale, že se fanoušci Xboxu mají na co těšit, v plánu je prý mnoho velkých a velmi pozitivních překvapení. Uvedl ale také, že se podle jeho informací ještě ve čtvrtek nedozvíme cenu, za kterou se bude Scorpio prodávat. Tu si údajně Microsoft nechává na pozdější oznámení.

O chystaném novém zařízení toho zatím moc nevíme, snad kromě mnohokrát zopakovaného magického termínu „6 TFLOPS“, tedy výkonu, který umožní skutečné hraní v rozlišení 4K. Tato hodnota je o 1,8 TFLOPS vyšší než v případě PS4 Pro. Scorpio má také nabídnout bandwidth paměti o hodnotě 320 GB/s, což je o 100 GB/s více než v případě zmíněné konkurenční konzole. Počátkem roku odhalila Digital Foundry zprávu o tom, že v jednom z dokumentů, určeném pro vývojáře, se píše o odstranění ESRAM modulu, který byl přítomen v Xboxu One. O této informaci si můžete přečíst v naší starší novince. Jak se na odhalení nové konzole těšíte? Bude pro vás Scorpio důvodem k investici do 4K televize? Podělte se s námi v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama