"Budeme podporovat 3DS do roku 2018"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Budeme podporovat 3DS do roku 2018"

"Budeme podporovat 3DS do roku 2018"

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 2. 2017 13:14 6
Reklama

Navzdory tomu, že Nintendo ukončilo výrobu Wii U a nová konzole Switch je hybrid mezi domácím a cestovním zařízením, japonský výrobce znovu zdůraznil, že kapesní 3DS se do důchodu rozhodně nechystá.

Nintendo se zavázalo podporovat 3DS minimálně do roku 2018. Stojí si za tvrzením, že Switch nemá nahradit přenosnou konzoli, ale jde v jádru o domácí systém. V rozhovoru pro list The Telegraph Šinja Takahaši z Nintenda potvrdil, že tento a další rok mohou majitelé 3DS počítat s plnou podporou Nintenda. Ta se navíc může ještě protáhnout.

Takahaši připomněl obrovskou knihovnu dostupných her a vypíchl také nižší cenu, která může usnadnit prvotní vstup do ekosystému Nintenda. “Z tohoto pohledu je to podle mě velmi dobré zařízení pro děti jako jejich první konzole. Stále vidíme ve 3DS velký potenciál,” dodal. Samotné NIntendo tak rozhodně letos i v příštím roce bude na 3DS uvádět nové first party tituly.

Jakkoli může Switch funkci 3DS suplovat, třeba nabídkou her mu dlouho konkurovat nebude moci. Navíc Switch nepodporuje hry z 3DS, minimálně ty fyzické. Otázkou je, zda se na něm třeba časem objeví v digitální verzi. Takahaši přesto doufá, že stávající majitelé nakonec přestoupí na Switch.

Nintendo 3DS se vyrábí od roku 2011 v různých verzích. Do obchodů už zamířilo přes 65 milionů těchto handheldů. A zatím nic nenasvědčuje tomu, že by nabídka her minimálně od Nintenda nějak zvlášť slábla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama