Prognózy Switche jsou vesměs optimistické
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prognózy Switche jsou vesměs optimistické

Prognózy Switche jsou vesměs optimistické

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

22. 1. 2017 09:55 15
Reklama

Odhady týkající se ceny Xbox Scorpia následují prognózy další. Ty se tentokrát týkají Nintenda Switch a z více zdrojů přichází zprávy vesměs optimistické – oznámení a první prezentace vize Nintenda zkrátka dopadají dle analytiků víceméně dobře.

Odhady momentálně pocházejí ze dvou zdrojů – od Michaela Pachtera (ten o sobě dal naposledy vědět ohledně odhadu ceny Scorpia) a od společnosti DFC Intelligence. Druhý zmiňovaný zdroj předpovídá, že se Switche prodá do konce roku 2020 o 26 milionů více, než kolik tomu bylo u jeho předchůdce, neslavně umrtveného Wii U (v pátek jsme kupříkladu psali o poslední plánované velké hře pro tuto konzoli). Prodejům se tedy zkrátka povede dobře, problémem však možná bude status nedostatkového zboží, kterému se konzoli může zpočátku dostat, byť to Nintendo zatím sebevědomě popírá.

Takový odhad tedy víceméně značí plánované projede zhruba 10 milionů konzolí za rok, což odpovídá úspěchu Wii (dosud prodáno přes 100 milionů kusů) a hned trojnásobný nárůst oproti Wii U (celkem prodáno 14 milionů). To se zároveň shoduje s odhadem Micheala Pachtera.

Pachter zůstává více konzervativní – Nintendo bude muset zatlačit na podpoře hardwaru kvalitními tituly a přesvědčit hráče k tomu, aby se Switch stal tou hlavní herní konzolí.

Ten předpovídá, že se během prvního roku prodá mezi 6 až 8 miliony kusy konzolí, což je ve své podstatě cifra identická s těmi, jež jsou uvedeny výše. V potaz je pochopitelně nutné brát výjimku tu, že první rok bude přeci jen kratší, neboť Switch na trh dorazí až začátkem března. Vedle toho Pachter však zůstává mnohem více konzervativní – Nintendo bude muset zatlačit na podpoře hardwaru kvalitními tituly (byť Pachter představený line-up chválí) a především přesvědčit hráče k tomu, aby se Switch stal tou hlavní herní konzolí a centrem zábavy domácnosti.

K tomu Pachter dodává, že cenovka je možná nasazena poněkud nebezpečně vysoko (300 dolarů, tedy necelých 8 tisíc) – pokud by byla konzole o 100 dolarů levnější, tak je situace diametrálně odlišná a Switch by se mohl stát doplňkovou konzolí všech hráčů těch, kteří již jinou konzoli vlastní a kteří se jinak pachtí po velkých značkách typu Call of Duty či Grand Theft Auto, jež se Switchi a potažmo Nintendu celkově pravděpodobně budou vyhýbat i nadále.

Pokud by se však Nintendu podpory takzvaně velkých her přeci jen dostalo, bude situace zcela odlišná. A stejně tak tehdy, pokud Nintendo zavčasu pochopí, že světem hýbe online konektivita a zážitky spjaté se sociální interakcí. Pokud ne, může být, tedy alespoň dle Pachtera, naznačené tempo prodejů rázem pryč. Ale nechme se zkrátka překvapit, jak se bude Nintendo prezentovat i nadále a jak bude rozvíjet svoji vizi v následujících měsících a letech. Vy se s námi každopádně v diskuzi podělte o to, jaký máte na tuto konzoli názor vy – užuž netrpělivě vyhlížíte, anebo raději zůstanete u své stávající konzole a tím i u tradičních gamepadů?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama