Zkuste si možnosti volby v Tormentu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zkuste si možnosti volby v Tormentu

Zkuste si možnosti volby v Tormentu

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 1. 2017 09:52
Reklama

Duchovní nástupce kultovního Planescape: Torment s názvem Torment: Tides of Numenera, je v přípravě už čtyři roky, ale příští měsíc už se konečně dočkáme finálního vydání hry, která je od loňska k dispozici v rámci předběžného přístupu. Pokud jste early access nevyužili, ale přesto se už hry nemůžete dočkat, možná vám přijde vhod video, které si pro vás autoři připravili.

Představuje totiž jeden z raných vedlejších questů, ale namísto běžného komentovaného průchodu je interaktivní, veškeré volby tedy budou na vás. Rozhodnutí nebude ani ve vedlejších úkolech právě málo, a jaká vám sdělí hlas Colina McComba, nemusíte se příliš zabývat tím, jestli jste zvolili správně, protože příběhové linky budou propracované do nejmenších detailů, a i zdánlivý neúspěch může v budoucnu přinést nečekané ovoce. Nikdy nevíte, jak vaše slova a činy ovlivní děj a budoucnost místního neobvyklého světa.

Vaše činy ve hře budou ovlivňovat příslušnost k takzvaným Tides, které se objevují v názvu hry. Tyto neviditelné síly se podílejí na vývoji vaší postavy a skládají mozaiku jejího charakteru. McComb ve videu zmiňuje, že jedna questová linie může vaši postavu profilovat jako čestnou, ale zároveň prohloubit její sklony k emotivnímu chování.

Numenera vychází z úspěšné stolní RPG hry, kterou vytvořil Monte Cook. Její příběh se odehrává v daleké budoucnosti, kdy je země po sérii zničujících válek uvržena do středověkého stavu. Mnoho civilizací vzrostlo ke slávě a padlo, v současné době ale většina populace žije v malých osadách, které jsou obklopeny relikviemi dávných věků. Ty reprezentují vědu a technologii, jejíž tajemství se snaží odhalit současní učenci. Proto se ve hře mísí sci-fi a fantasy prvky. Hru se podařilo zafinancovat během prvních šesti hodin kampaně na Kickstarteru. Vyjde nejen na PC, ale i na současných konzolích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama