Bulharský Crytek se mění na nezávislý tým
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bulharský Crytek se mění na nezávislý tým

Bulharský Crytek se mění na nezávislý tým

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 1. 2017 16:12
Reklama

Bulharští vývojáři ze studia Crytek Black Sea, kteří sídlí v Sofii, padli za oběť restrukturalizaci mateřské firmy. Jde o jeden z pět týmů, které Crytek oznámil uzavřít. Stalo se tak těsně před Vánoci a z původních sedmi studií tak kvůli finančním problémů zůstaly jen dvě. Zaměstnanci Crytek Black Sea se ale nevzdali a vrátili se jako Black Sea Games.

Původní tým byl založen ještě jako Black Sea Studios už v roce 2001 a na kontě měl real-time strategie Knights of Honor a WorldShift. V červenci 2008 je koupil Crytek a studio se přejmenovalo na Crytek Black Sea. Jeho autoři pak pracovali od roku 2014 až do roku 2016 na free-to-play MOBA titulu Arena of Fate. Jenže s tím, jak se už poněkolikáté změnily priority mateřského Cryteku, najednou se mu nehodil do krámu tento žánr ani bulharští vývojáři.

Nyní už tedy staronové studio pokračuje pod názvem Black Sea Games a z informací na webu vyplynulo, že nový tým se zformoval už v listopadu. Což ukazuje na to, že k uzavírání studií došlo ještě dřív, než jej Crytek koncem prosince oficiální připustil. Vývojáři se dokonce pochlubili, že už pracují na novém projektu, jehož povahu ale zatím blíže neupřesnili. Je však vysoce pravděpodobné, že se pustili do něčeho nového, než byla jejich MOBA.

Tým chce podle prohlášení na oficiálních stránkách vytvářet hardcore hry, které nás budou bavit stále dokola. Věří, že nejlepší herní zážitky přichází s nutností čelit smysluplným volbám a že by hráči měli mít svobodu vytvářet a sdílet své vlastní příběhy. Ve vedení Black Sea Games byste našli i původní management. Není ovšem jasné, zda se do nezávislých vod vrací celý tým, nebo kolik vývojářů muselo po osamostatnění firmu opustit.

Každopádně se Black Sea Games odvolávají na staré dobré časy, staromódní hratelnost a bezesné noci strávené řešením úkolů a zabíjením nepřátel. Uvidíme, s čím se veteráni místní scény pochlubí. Jak o sobě prohlašují na webu, jde o vývojáře, kteří začali už zkraje devadesátých let, a byli jedni z prvních, kteří se v Bulharsku začali výrobou her živit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama