Patenty naznačují VR funkce Switche
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Patenty naznačují VR funkce Switche

Patenty naznačují VR funkce Switche

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 12. 2016 11:27 1
Reklama

Nové konzole od Nintenda je v současnosti plný internet. Množství zpráv je nápadně podobné tomu, které se ještě před nedávnem točilo kolem virtuální reality. A teď si představte, že se tyto dva fenomény spojí. Ano, o VR schopnostech Switche se už v minulosti spekulovalo. Z nově dostupných informací se ale nyní zdá, že výrobce o nich má poměrně konkrétní představu.

Podle nově odhalených patentů totiž Nintendo koketuje s myšlenkou VR heasetu, jehož nedílnou součástí by byl právě Switch. Patenty byly zaregistrovány už v červnu letošního roku, k jejich odhalení došlo ale až nyní, když je na oficiálních stránkách amerického patentového úřadu objevil uživatel diskuzního fóra NeoGAF s přezdívkou Rösti. Samozřejmě to automaticky neznamená, že Nintendo na něčem podobném pracuje, je ale zřejmé, že se novou technologií, která je s oblibou označována za budoucnost hraní, velmi důkladně zabývá.

Patent mimo jiné obsahuje nákres zařízení, které nejvíce připomíná Gear VR od Samsungu nebo Google Daydream View. Oba tyto headsety ke svému fungování potřebují mobilní telefon, který je vložen do zařízení a funguje jako displej. Na stejném principu zjevně funguje i návrh Nintenda, který ale pochopitelně namísto mobilu používá Switch. Patent specificky nezmiňuje, zda bude zařízení poskytovat virtuální či augmentovanou realitu. S ohledem na to, že konzole na rozdíl od konkurence, jakou je například HTC Vive, neobsahuje zadní kameru, která by mohla sloužit jako zdroj obrazu, je ale augmentovaná realita velmi nepravděpodobná.

Dle patentu je současná verze Switche vybavena senzory, které by konzole mohla využít při výpočtech pozice a pohybu uživatelovy hlavy. Dvojici ovladačů Joy-Con lze od těla konzole odejmout, je tedy následně možné použít je pro ovládání VR her. Kromě těchto funkcí se v patentech také objevuje zmínka o tom, že Switch využívá kapacitní multitouch displej, což je oproti minulým konzolím od Nintenda jednoznačný pokrok. Patent se věnuje i dokovací stanici a uvádí, že se toto zařízení stará o převod videa z konzole na televizní formát. Samotný Switch nyní vysílá video a zvuk do doku skrz DisplayPort signál a stanice jej převádí na HDMI signál do televize. Dok také nabízí tři USB porty. Co se týče připojení k internetu, na nákresech není vidět port pro Ethernet. Patenty ale zmiňují, že by se s ohledem na koncept konzole mohla v budoucnu vedle podpory Wi-fi objevit i možnost připojit zařízení k internetu skrz mobilní sítě.

Jak už jsme několikrát zmiňovali, oficiální představení vlastnostní Nintenda Switch proběhne 13. ledna na prezentaci v Tokiu. Snad do té doby zbydou ještě nějaká tajemství, která by na této akci mohlo Nintendo odhalit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama