Toto jsou nejhledanější videohry na Googlu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Toto jsou nejhledanější videohry na Googlu

Toto jsou nejhledanější videohry na Googlu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 12. 2016 13:25 4
Reklama

Konec roku je už tradičně obdobím bilancování, anket a žebříčků. Po seznamu nejpopulárnějších trailerů na YouTube se Google pochlubil přehledem nejhledanějších videoher za rok 2016. Vítězové vás dost možná překvapí.

Žebříčku vévodí webové hry Slither.io a Agar.io. Až na třetím místě byste našli klasickou AAA hru, konkrétně akci Overwatch od Blizzardu. Tato FPS porazila i tvrdou konkurenci v podobě Battlefieldu 1 od DICE a EA, který skončil až čtvrtý. Jeho úhlavní rival - Call of Duty: Infinite Warfare - skončil dokonce až na desátém místě. Dobře si vedlo i kontroverzní No Man’s Sky, jehož umístění jen potvrzuje, jaký byl o hru zájem bez ohledu na to, jestli se lidé počítají mezi kritiky, nebo naopak do tábora fanoušků.

Umístění Warcraftu na pátém místě pak nepochybně pomohla hollywoodská adaptace. Pokud jde o úspěch hry Agar.io, ta byla loni dokonce třetí nejhledanějším výrazem na Googlu vůbec. A i tato nejširší kategorie nás samozřejmě zajímá. Z nějakého důvodu se totiž mezi videohrami neobjevuje mobilní megahit Pokémon GO. Zřejmě proto, že nejde o hru na počítače a konzole. Můžete si ale být jistí, že tenhle trhák letos ve vyhledávání pořádně zabodoval. Umístil se na čtvrtém místě mezi nejhledanějšími výrazy vůbec. Pátá pak skončila hra Slither.io. Společně tyto tituly pokořily oba americké prezidentské kandidáty, smrt Davida Bowieho a Prince i olympijské hry.

Nejvyhledávanější hry na Googlu

1. Slither.io
2. Agar.io
3. Overwatch
4. Battlefield 1
5. Warcraft
6. Dark Souls 3
7. Blade and Soul
8. Madden 17
9. No Man’s Sky
10. Call of Duty Infinite Warfare

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama