Oculus mění své vedení, je bez ředitele
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oculus mění své vedení, je bez ředitele

Oculus mění své vedení, je bez ředitele

David Plecháček

David Plecháček

14. 12. 2016 10:03 1
Reklama

Na trhu je několik VR headsetů, a přestože se jedná o stále relativně malý trh, svádí se na něm poměrně lité souboje o každého zákazníka. Zatímco Xbox VR podporu vyloženě nenabízí a Sony si na svém PlayStationu zajistila exkluzivitu s vlastním zařízením, tak se komunita nejvíce tříští na PC – o přízeň tam bojuje jak společnost HTC, tak Oculus.

Současná situace se nese v duchu „když se dva perou, třetí se směje“, a tak ani HTC a ani Oculus si své ruce mnout nemohou. Nakolik jsou oba rivalové se svými prodeji spokojení nevíme, neboť v tomto ohledu se ani jedna ze společností nevyjádřila, pravda je ale taková, že se u Oculu rozhodli změnit status quo a společnost mění svůj top management.

Výkonný ředitel Brendan Iribe mění svou pozici. Z vrcholové pozice se přesouvá do vedení tzv. PC VR group, která se z technologického hlediska snaží rozšířit možnosti uplatnění Riftu na počítačích skrze nejrůznější výzkumy. Na blogu společnosti Iribe píše, že se na novou pozici moc těší, neboť mu taková každodenní práce chyběla. „Nejlepší práci odvádíte na pozicích, které máte nejraději,“ řekl. „A pokud to není ten případ, je čas na změnu. S mojí novou rolí se vrátím zpět k samotnému vývoji zařízení.“ Připomněl tak, že v prvopočátcích stál s Palmerem Luckeym i za technologickým vývojem Oculu VR.

A když už jsme zmínili Luckeyho, po tom se prakticky slehla zem. Až do září platil za jednu z nejviditelnějších osob tohoto projektu, ale poté, co se provalilo jeho sponzorství skupiny, která neetickými způsoby protežovala volbu Donalda Trumpa, se stáhl do ústraní. Tiskový mluvčí ale v návaznosti na Iribeho řekl, že Luckey u Oculu taktéž nadále zůstává.

Společnost je ale každopádně bez svého výkonného ředitele. Kdo by tuto pozici mohl obsadit? Jon Thomason, kterého Iribe nahradil, jde k mobilní divizi. Luckey je pravděpodobně také ze hry venku. John Carmack se své pozice ředitele technického oddělení také nevzdá. Vypadá to, že bychom se mohli dočkat někoho zcela nového a relativně neznámého. Jakým směrem bude Oculus směřovat, ukážou následující měsíce.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama