Sniper: Ghost Warrior 3 vám zabere 35 hodin
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sniper: Ghost Warrior 3 vám zabere 35 hodin

Sniper: Ghost Warrior 3 vám zabere 35 hodin

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 11. 2016 11:42
Reklama

Virtuální ostřelovači se mohou radovat. V první třetině příštího roku se na pulty chystají hned dvě hry, které otestují naši mušku a schopnost tiše a efektivně eliminovat vzdálené cíle. Zatímco se ale čtvrtý díl série Sniper Elite vydává vyšlapanou cestou a nabídne spíše umírněnou evoluci, Sniper: Ghost Warrior 3 se od podlahy změní.

Až hra na začátku dubna vyjde, uplynou už čtyři roky od vydání předchozího dílu. Zatímco první dvě iterace od sebe dělil kratší interval, v případě nového pokračování nechtěli vývojáři nechat nic náhodě a Ghost Warrior 3 dostal tolik času, kolik bylo potřeba. Není také divu, po vlažně přijatém minulém díle se nyní studio CI Games pokouší prosadit na poli špičkových AAA her. Server WCCFTech přinesl rozhovor s designerem Tomaszem Pruskim, v němž padla celá řada zajímavých informací.

Pruski tvrdí, že delší vývojový cyklus a odložení vydání bylo v nejlepším zájmu fanoušků. Vývojářům nešlo jen o vylepšování jednotlivých prvků, ale o celkové zvýšení kvality hry. Třetí díl má být pro sérii Ghost Warrior restartem, který jí získá patřičné uznání. Nepůjde také o žádného drobečka. Sniper: Ghost Warrior se s novým pokračováním pouští do otevřeného světa, který nabídne herní plochu velkou 27 km2. Základní příběhová linie by měla hráčům zabrat zhruba 15 hodin, vedlejší úkoly pak dalších 20. Suma sumárum tedy za své peníze dostanete poměrně slušnou porci obsahu.

Hlavním hrdinou hry bude bývalý příslušník tajných speciálních jednotek Jon North, který se v současné Gruzii snaží zabránit občanské válce. Pruski upozorňuje, že North nemá být jen plochý panák, ale skutečná osobnost s vlastními pocity a emocemi. I příběh by tedy měl dostat potřebnou péči, aby hráč vždy věděl, proč tiskne spoušť.

Hra poběží na modifikované verzi Cry Enginu. Na PS4 bychom se měli dočkat rozlišení 1080p ve 30 FPS, Xbox One pak nabídne 900p a 30 FPS. Co se týče potenciálních vylepšení pro PS4 Pro, Pruski zatím nemá bližší informace ani potvrzení o tom, že by studio něco takového chystalo, uvádí však, že se nad možnostmi nového hardware zamýšlí. Pokud jste si v poslední době oblíbili technologii HDR, možná vás potěší, že se objeví ve verzích pro PS4 a PX. Na PC hra navíc nabídne podporu více grafických karet, kvůli technickým důvodům však nepodpoří DX12. 

Sniper: Ghost Warrior 3 si můžete předobjednat v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama