Milion prodaných kusů FS17 za 1 měsíc
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Milion prodaných kusů FS17 za 1 měsíc

Milion prodaných kusů FS17 za 1 měsíc

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

24. 11. 2016 15:45 2
Reklama

Co vede k úspěchu Farming Simulatoru? Je to určitá bizarnost celého námětu? Nepochopený kult? Nebo zkrátka jen fakt, že se jedná o docela povedenou hru, která se navíc díl od dílu náležitě zlepšuje? Ať už je to cokoliv, vývoáři z Giant Software se mohou pochlubit jedním milionem prodaných kusů za méně než měsíc od uvedení hry do prodeje.

Pokud bychom měli aktuální úspěch porovnat s tím, jak se dařilo předchozí hře, má „sedmnáctka“ nakročeno k opravdu uspokojivým číslům. Farming Simulator 15 (předchozí dva sudé díly vyšly pouze na mobilní platformy) podle tiskové zprávy pokořil hranici 3 milionů prodaných kusů, je to však za období dvou let a aktuální hra má launchové prodeje přibližně dvakrát větší. Znamená to tedy, že se můžeme za dva roky klidně bavit o pěti milionech a to už je číslo, na které mnohdy nedosáhnou ani opravdu velké mainstreamové tituly.

Co se týče rozdělení prodejů, PC verze si ukousla přibližně polovinu z celého milionu (o verzi pro Mac tisková zpráva mlčí), zbytek si rozebraly konzole, kterých v porovnání s FS 15 o dvě ubylo. FS 17 vyšel totiž pouze na Xbox One a PS4, což staví výsledné číslo prodejů ještě o kousek výš. Není proto divu, že obě strany – vývojáři i vydavatelé z Focusu – skládají komplimenty a děkují fanouškům za tak kladnou odezvu. „Nadšení tolik hráčů je nejkrásnější odměnou pro obě společnosti,“ uzavírá Cédric Lagarrigue, prezident Focus Home Interactive.

Tak tedy, co nejméně krtků a ostré radlice!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama