Eziova kolekce ukazuje vylepšenou grafiku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Eziova kolekce ukazuje vylepšenou grafiku

Eziova kolekce ukazuje vylepšenou grafiku

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 11. 2016 17:14 11
Reklama

Kolekce BioShocku už je venku a stejně tak Batman: Return to Arkham. Letošní podzimní absenci nového velkého Assassina nám už za pár dní vynahradí Eziova kolekce, která obsahuje druhý díl, Brotherhood a Revelations. Ale jak je na tom její podoba?

Kvalita remasteru a vůbec technické zpracování, případně upgrade grafiky patří mezi ty nejdůležitější hlediska při hodnocení podobných kolekcí, v nichž vydavatelé oprašují své někdejší hity. Vyjma kvality samotných her a zhodnocení, jak odolaly ve zkoušce času samozřejmě. Regulérní pokračování série Assassin's Creed si sice Ubisoft schovává až na příští, možná dokonce přespříští rok, ale to neznamená, že by tato značka spala. Do kin se už v prosinci chystá hollywoodská adaptace, v lednu vyšly Chronicles: India a v únoru Chronicles: Russia i mobilní Assassin's Creed Identity.

Nás teď ale víc zajímá podoba nové kolekce. Srovnání vylepšených verzí a originálu se už dříve na internetu objevilo od různých nadšenců z řad YouTuberů, ale nyní konečně přichystal poměrně výmluvné comparison video i samotný Ubisoft. Naneštěstí trvá jen minutu a zaměřuje se pochopitelně převážně na animace. Ocenili bychom více záběrů ze samotného hraní.

Je však zřejmé, že mezi původní hrou a novou podobou je několik kosmetických úprav. Jejich zhodnocení už necháme na vás, ale zdá se, že nejde o takový skok jako při přechodu remasterovaných Batmanů na Unreal Engine 4 ze třetí generace. Také je na hře kromě několika detailů a rozlišení textur nejvíc vidět větší kontrast a sytost barev, což nevyhovuje zdaleka všem pamětníkům.

Ubisoft srovnává PS3 a PS4 verze všech tří her. Kromě současného PlayStationu ale vyjde kolekce 15. listopadu také na Xboxu One. Jak už jsme psali dříve, součástí balení budou všechna singlová DLC. Na druhou stranu se Brotherhood a Revelations zcela zbaví multiplayeru, což je docela škoda. Nicméně není to úplně neobvyklé, k podobnému kroku přistoupili i 2K Games v případě druhého dílu trilogie BioShock: The Collection. Ubisoft navíc už v září zdůraznil, že ta podle něj nejlepší verze kompetitivního multiplayeru už na aktuálních konzolích k dispozici je díky dílu Black Flag.

Detaily k technickému zpracování vydavatel zatím neupřesnil. Dřívější informace hovořily o rozlišení 1080p a 30 FPS. Součástí kolekce v každém případě budou kromě zmíněných her a rozšíření také dva starší krátké filmy Assassin’s Creed Embers a Assassin’s Creed Lineage.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama