V novém Prey si zahrajeme i za ženu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V novém Prey si zahrajeme i za ženu

V novém Prey si zahrajeme i za ženu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 10. 2016 15:14
Reklama

O nové akci Prey, kterou by Bethesda ráda nechala fanoušky zapomenout na zrušenou dvojku od studia Human Head, jsme toho už slyšeli poměrně dost. Minimálně jednu zajímavou vlastnost ale před námi vývojáři až dosud tajili. Morgan Yu nemusí být muž.

Staronový trailer příznačně pojmenovaný Another Yu odhaluje, že temná tajemství vesmírné stanice Talos I budou moci hráči prozkoumávat nejen v kůži Morgana, ale i Morgan. Jinými slovy - nejen jako muž, ale i jako žena. Kým se rozhodneme být, ptá se nás Bethesda.

Nezdá se však, že by volba pohlaví měla jakýkoli vliv na příběh a průběh hry kromě vašeho samotného prožitku. Morgan je zkrátka Morgan, vysvětluje vydavatel. Proto tato volba nijak neovlivní scénář ani to, jakým způsobem interagujete s okolním světem. Bohužel tak nemůžeme pomýšlet na to, že bychom hrou prošli dvakrát jinak, třeba jako to známe u různých postav ze série Resident Evil.

Naše postava ale bude podle autorů definována tím, jaká rozhodnutí učiníme. Jde o další vrstvu, kterou vývojáři z Arkane chtějí hráčům vyjít vstříc v jejich svobodném užívání digitálního světa. Studio chce všechny povzbudit, aby se kreativně vypořádali s každou situací a každý si mohl vybrat vlastní cestu a vlastní způsob řešení.

Podle autorů je tato filosofie klíčová pro Arkane i hru jako takovou. A to se nevztahuje podle nich jen na to, jak hrajete, ale i na to, za koho hrajete. Takže naši postavu nebudou definovat jen naše akce, ale i volba pohlaví. “Téma identity je ústřední v celém Prey,” říká kreativní ředitel Raphael Colantonio. “Kdo je Morgna Yu? Chceme vám dát svobodu být mužem, či ženou, ale současně nechceme omezovat, kým se stanete, když tuhle volbu učiníte,” dodává.

Za titulem stojí studio sídlící v texaském Austinu. Novinku pohání CryEngine a vyjde v příštím roce. Hra je zasazena do alternativní časové linie, v níž americký prezident John Fitzgerald Kennedy přežil pokus o atentát z roku 1963. Díky němu vesmírný program ještě více vzkvétal. Akce se odehrává v roce 2032 na vesmírné stanici Talos I, která obíhá měsíc.

Základna byla postavena už za Kennedyho úřadu a v průběhu dalších desetiletí byla rozšiřována. To je důvodem, proč jsou různé části stanice zařízené v různém stylu od retrofuturismu až po art deco.

A co vy, budete hrát za Morgana, nebo Morgan?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama