Uvítali byste obří Xbox ovladač na XO?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Uvítali byste obří Xbox ovladač na XO?

Uvítali byste obří Xbox ovladač na XO?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 10. 2016 16:01 4
Reklama

Takzvaný Duke by mohl opětovně zavítat na Xbox One, řeč však není o blonďatém a silácké hlášky trousícím kulturistovi, ale o přehnaně naddimenzovaném ovladači pro původní Xbox. První Xbox totiž měl z nepochopitelných důvodů obrovský gamepad (což bylo údajně výsledkem zpackaných průzkumů trhu) a psali jsme o něm sotva před pár dny. Dnes to však vypadá, že by tento ovladač mohl opět začít plnit titulky herních webů po celém světě

A může za to opět Seamus Blackley, jeden z jeho tvůrců. Tento chlapík totiž na Twitteru vznesl drobný dotaz s potencionálně obrovským dopadem – koupili byste si tento ovladač opět, pokud by spolupráce Blackleyho a Phila Spencera přinesla jeho opětovné vydání, tentokráte však pro Xbox One?

Je nad slunce jasné, že slíbeného tímto není zatím nic, nicméně už jen jako náznak to vypadá velmi zajímavě a je jen otázkou, zdali by se něco takového mohlo přeci jen uchytit. Microsoft by tím určitě dokázal oslovit specifické publikum. U nás původní Xbox příliš rozšířený nebyl (neexistovala zde oficiální distribuce), ale pokud se vám stejně jako mně ve skříni tento ovladač ještě nachází, tak určitě s nostalgií zavzpomínáte na staré dobré časy konzolového hraní celé dvě generace nazpátek. A přesně o to by mohlo Blackleymu a dalším jít.

Tehdejší ovladač byl opravdu obří (a je otázkou, proč MS spíše neplánuje oživit jeho aktualizovanou a podstatně zmenšenou verzi) a za to si také dokonce odnesl titul největšího herního gamepadu vůbec (za což mu také patří zápis v herní verzi Guinnessovy knihy rekordů v roce 2008). Jestli k jeho opětovnému vydání dojde, to je ještě ve hvězdách, načasování se však přímo vybízí – značka Xbox byla představena 15. listopadu v roce 2001 a letos tento dnes již herní gigant oslaví celých 15 let existence.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama