Otec Xboxu: Ano, ovladač byl enormní…
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Otec Xboxu: Ano, ovladač byl enormní…

Otec Xboxu: Ano, ovladač byl enormní…

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

4. 10. 2016 13:12 7
Reklama

Seamus Blackley je považován za otce Xboxu, bavíme-li se o první verzi této konzole, která si svůj debut odbyla na přelomu let 2001 a 2002. Je proto zajímavé s odstupem času sledovat, jak se vyjadřuje k ovladači, který rozvířil kontroverzi a dodnes se nad ním hráči pozastavují. Proč? Protože byl opravdu velký!

Blackley všeobecné mínění podtrhnul a přidal pár detailů z pozadí vývoje zmiňované konzole, když odpovídal na dotaz, zda by mohl za účelem školní práce poskytnout trochu interního pohledu právě na vývoj zmiňovaného ovladače.

„Byl až trapně enormní, neměl jsem však v moci tuhle věc napravit,“ píše Blackley na Twitteru. Podle jeho slov navíc v Microsoftu úplně ignorovali tzv. focus testy, což vyústilo v ovladač, na kterém podle Blackleye můžete přistát s helikoptérou. Dalším z důvodů byly také schopnosti zvoleného výrobce – údajně nedokázali připravit menší součástky, takže ovladač nakonec vypadal, jak vypadal.

Blackley nicméně podotýká, že spoustu lidí mělo velké ovladače rádo a za vzor předkládá ovladač ke Dreamcastu, do kterého jste „mohli vložit tamagoči“. Jen prý toho plastu bylo na výrobu ovladače použito tolik, kolik by bylo potřeba na výrobu tanku…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama