Známe všechny mapy a módy Battlefieldu 1
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Známe všechny mapy a módy Battlefieldu 1

Známe všechny mapy a módy Battlefieldu 1

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 9. 2016 09:29 4
Reklama

Na oficiálním webu se objevil konečný seznam map a herních režimů, které budou součástí Battlefieldu 1 při uvedení hry na trh. Dohromady se můžeme těšit na devět map, přičemž jednu další navíc obdrží všichni hráči v prosinci zdarma, jak už jsme psali před pár dny. Pokud jde o módy, nabídne jich základní verze šest.

Mapy se jmenují Ballroom Blitz, Argonne Forest, Fao Fortress, Suez, The St. Quentin Scar, Sinai Desert, Amiens, Monte Grappa a Empire's Edge. Bojiště Giant's Shadow rozšíří hru zdarma v prosinci jako předvoj placených DLC. Pokud jde o dostupné módy, těšit se můžete na režimy Conquest, Domination, Operations, Rush, War Pigeons a Team Deathmatch. Season pass slibuje rozšířit hru mimo jiné o 16 dalších map či 20 zbraní ve čtyřech DLC, z nichž to první má vyjít v březnu příštího roku.

Detailní popis všech módů a map najdete v na oficiálních stránkách v češtině, takže by bylo zřejmě nošením dříví do lesa rozebírat každý jednotlivý kousek tady. Vřele vám doporučujeme podívat se na zmíněný web, kde si snadno uděláte pořádek v tom, co která mapa a režim nabízí. Sluší se ale určitě vypíchnout alespoň ty nejzajímavější anebo méně známé novinky, o kterých se dosud moc nemluvilo.

Conquest a jeho pravidla dobře znáte. Tradiční mód celé série jsme si ostatně osahali už v otevřené betě. Domination podle autorů nabízí “svižné pěchotní boje tradičně v uzavřených prostorech. Připomíná sevřenější, soustředěnější verzi Conquestu a stojí také na principu plnění strategických cílů.” “Operations hráče provede přes vícero map, propojených na základě skutečných souvislostí z první světové války,” lákají DICE.

Rush jsme si také vyzkoušeli v betaverzi a jde o další tradiční mód, který se v BF1 vrací. Princip Team Deathmatche asi není třeba nikomu obšírně vysvětlovat. Vývojáři k němu dodávají: “V pravidelných intervalech se na mapě objeví balíček s extra účinnou zbraní elitní třídy. Pokud se k němu dostanete, vaše palebná síla rázem naroste.”

No a nakonec je tu zábavně pojmenovaný režim War Pigeons. ”V době první světové války byly komunikační systémy stále ještě nespolehlivé a vojska využívala při doručování zpráv psy a poštovní holuby,” lákají autoři. “V režimu War Pigeons se soupeřící strany pokoušejí pomocí vzkazů posílaných právě poštovními holuby přivolat dělostřeleckou podporu proti nepříteli,” píše se na oficiálních stránkách.

Jak to funguje v praxi? “Na začátku hry je někde na mapě umístěna schránka s poštovním holubem. Najděte holuba dřív než nepřítel a odneste ho na bezpečné místo do otevřeného prostoru. Připravte vzkaz se žádostí o dělostřeleckou podporu a odešlete ho. Po nějaké době po úspěšném odeslání zprávy se proti nepříteli spustí dělostřelecká palba,” popisují DICE. Zní to jako variace na jiné podobné módy, ale může to být svěží novinka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama