V GTA Online budeme vést gang motorkářů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V GTA Online budeme vést gang motorkářů

V GTA Online budeme vést gang motorkářů

Jiří Bigas

Jiří Bigas

19. 9. 2016 15:43 1
Reklama

Na konci července jsme psali, že se velmi pravděpodobně Grand Theft Auto V dočká rozšíření, které bude zaměřené na virtuální motorkáře. Náznaky a střípky informací, které se podařilo šikovným fanouškům vypátrat, se i tentokrát zakládaly na pravdě. A potvrdila se i domněnka, že jde o multiplayerový obsah, opět tedy nic pro singl.

Každý hráč bude moci v GTA Online založit a vést svůj vlastní motorkářský klub či gang, chcete-li. Jeho členy se stane až osm hráčů, kteří se mohou těšit na novou porci kooperativního i kompetitivního obsahu, netrpělivě očekávané nové motorky i speciální nemovitosti včetně klubových sídel. Přesně jak si fanoušci přáli, dočkají se milovníci jedné stopy také různé tématické výbavy, oblečení, zbraní či tetování. Dlouho přehlížená a přitom velice aktivní, početná a hlasitá komunita tak byla konečně vyslyšena a může se těšit na novinky, po nichž její členové dlouho volali.

Rockstar se na svém webu pochlubil nejen prvními informacemi o updatu Bikers, ale také dvěma screenshoty. Bohužel se vývojáři při oznámení nepodělili o přesné datum vydání, ale slibují, že nový obsah dorazí do hry brzy. Jak vidno, autoři rozhodně v péči o GTA Online nepolevují a je hezké vidět i to, že svým loajálním hráčům naslouchají. Jenže otázkou na druhou stranu je, jak jejich úsilí docení stávající spontánně zrozené a volně organizované gangy, které mohly v některých ohledech čekat trochu víc. Maximum osm hráčů není určitě to, co si motorkáři představovali, pokud nepůjde tyto jednotlivé buňky nějak propojit v rámci větší hierarchie. Stávající gangy jsou totiž mnohem početnější. Vzhledem k tomu, že dosud ale neměli skoro žádné možnosti a dokázali si poradit i tak, nepochybujeme, že maximum vytěží také z novinky, která možná nesplní všechna jejich přání, ale rozhodně jim usnadní život.

Jak už jsme psali v červenci, v GTA Online už se dlouho prohání několik motorkářských gangů jako třeba Reaper Lords, jejichž hráči se dali dohromady i bez pomoci vývojářů a fungují podle vlastních pravidel. Letos v dubnu se 70 takových skupin připojilo k petici za tématické DLC, která dosud nasbírala 18 tisíc podpisů. Její signatáři, které se Rockstar nyní rozhodl vyslyšet, požadovali nové stroje a jejich úpravy či nové kožené oblečení a účesy, které by pomohly identifikovat a sjednotit jejich image. Určitě se podívejte níže na dubnové video, které pro potřeby petice a zvýraznění svých přání motorkáři vytvořili.

Připomínali jsme také, že motocykly a motorkářská tématika je v sérii Grand Theft Auto hodně důležitá. Počínaje Vice City považujeme motocykly za nepostradatelnou součást této série a asi největší pozornosti se jim dostalo v prvním rozšíření pro Grand Theft Auto IV nazvaném The Lost and Damned, které se celé točilo okolo těchto spanilých mašin. Výborně hodnocená epizoda pro GTA IV nejdříve vyšla v únoru 2009 pro Xbox 360 a v dubnu 2010 se pak dostala také na PC a PS3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama