Údaje o NX potvrdil i spoluzakladatel IGN
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Údaje o NX potvrdil i spoluzakladatel IGN

Údaje o NX potvrdil i spoluzakladatel IGN

David Plecháček

David Plecháček

19. 9. 2016 12:52
Reklama

Nintendo dle našeho úsudku prováhalo nejvhodnější chvíli, kdy odhalit novou konzoli NX. Zatímco na E3 by všichni fanoušci doslova hltali všechny informace - zvláště po tom, co své plány odhalil Microsoft - teď po odhalení silnějšího PlayStationu zájem opadá. Důvodem je i to, kolik spekulací se na toto téma neustále rodí, a tak jim veřejnost nevěnuje tolik pozornosti.

Oprávněně. Kdybychom si tu shrnuli historii, odkdy vůbec o nějakém NX mluvíme, zjistili bychom, že se mělo jednat o suverénně nejsilnější konzoli na trhu, aby se z ní stal hybrid mezi stolním domácím zařízením a handheldem, který má mít oddělitelné gamepady. Turbulentní vývoj samozřejmě sledují i zahraniční média. Druhou tezi - tedy tu o hybridním handheldu - nejprve potvrdil britský Eurogamer, ale v poslední době se k ní přikládá i značná část dalších magazínů. Naposledy IGN.

Jeden ze zakladatelů tohoto portálu, Peer Schneider, se na kanále Nintendo Voice Chat rozpovídal o informacích, které se k němu donesly. Údajně mu bylo od neznámého zdroje řečeno, že nová konzole má být jakýsi reboot celého Nintenda. Za hotovou věc můžeme považovat používání cartridgí. Schneider zároveň naznačil, že obrazovka, která má být srdcem přenosné části, bude disponovat rozlišením 720p.

A jak se bude zařízení, potažmo hry ovládat? Oddělitelné ovladače údajně nejsou hlavním prostředkem, jak si hry užít. Co je ale překvapivé, gamepady budou pro komunikaci používat infračervené záření, jako známe například z televizních ovladačů. Co se týká jejich pořizovací ceny, měly by být poměrně levné.

O NX dnes nepíšeme poprvé - na internet uniklo datum vydání figurek Amiibo k nové Zeldě, a pokud přijmeme myšlenku, že nová Zelda vyjde souběžně s NX (a s figurkami), dozvěděli jsme se i termín počátku prodejů této konzole.

Navíc, někteří odvážlivci se rozhodli uvěřit myšlence, že Nintendo Direct, které by se mělo konat tento týden, bude místem, kde se NX dočká oficiálního odhalení. Bylo by rozhodně příjemné, kdybychom si po PS Pro/Neo odškrtli i tu třetí konzoli, o níž víme tak prachbídně málo...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama