Remastery Bioshocku provázejí problémy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remastery Bioshocku provázejí problémy

Remastery Bioshocku provázejí problémy

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 9. 2016 18:17 12
Reklama

První reakce na Steamu, na Redditu i na dalších místech nasvědčují tomu, že remastery Bioshocku jsou minimálně v případě PC verzí poněkud skromnější na výčet novinek a úprav. Navíc prý na svém místě zůstaly i známé chyby a první dva díly jsou tak na PC prozatím dost kritizované a všechno zatím nasvědčuje dokonce tomu, že se dost možná jedná pouze o odbyté porty konzolových verzí hry.

Grafická nastavení jsou prý dokonce ještě skromnější než u originálů a hráči si tak mohou nastavit pouze rozlišení, vyhlazování hran, vertikální synchronizaci a anizotropní filtrování.

Něco je zkrátka zřejmě špatně a bit je momentálně hráč samotný. PC verze údajně obsahuje naprosté minimum aktualizací a mírný grafický pokrok situaci příliš nezachraňuje. Navrch se objevují chyby staré i nové, z nichž některé mají přímý vliv na to, jak se hra chová i jak se hraje. Grafická nastavení jsou prý dokonce ještě skromnější než u originálů a hráči si tak mohou nastavit pouze rozlišení, vyhlazování hran, vertikální synchronizaci a anizotropní filtrování. Bližší nastavení například textur či stínů nově zcela chybí.

Někteří hráči navíc narazili na problémy s chodem her v celoobrazovkovém režimu a jiným první dva díly Bioshocku rovnou zcela padají. Z toho vyplývá jasná věc ta, že se práce na remasteru soustředily především na ostřejší textury, v kódech her už ale došlo k minimálním zásahům. Vypovídající je napříkald článek magazínu Rock, Paper, Shotgun, ve kterém se to hemží radami na zlepšení běhu hry a možnostmi detailnějšího nastavení. Nutností je však otevírání poznámkového bloku a ruční editace vybraných hodnot, a to je jednoduše špatně, neboť jde o návrat do praxe viděné u her na PC celé roky nazpět.

Hru tak nyní sami hráči přezdívají Bioshock „Retextured“ a dochází tak k posměškům, jaké si jinak kvality a standardy této série jistě nezaslouží, nicméně 2K si za to mohou sami. Nezbývá tedy zřejmě než doufat, že se z toho vydavatel i vývojáři poučí a ke hrám se vrátí, teď již ovšem ve formě dodatečných patchů. Pokud se pak řadíte mezi ty, kteří nově aktualizované verze her již vyzkoušeli, tak neváhejte a sdílejte své dojmy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama