UPDATE: Pravost PS4 Slim potvrzena
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UPDATE: Pravost PS4 Slim potvrzena

UPDATE: Pravost PS4 Slim potvrzena

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 8. 2016 15:14 25
Reklama

Od uvedení současné generace konzole PlayStation uplynou v listopadu již tři roky a taková doba už si žádá hardwarovou revizi. Pomineme-li dalekosáhlé spekulace o PlayStation Neo, tradičnějším způsobem oživení herního zařízení je poskytnutí zmenšené verze s několika vylepšeními. Zatímco Microsoft už tento krok učinil a Xbox One S vešel do prodeje počátkem srpna, od Sony jsme zatím o zmenšené verzi jejich konzole neslyšeli. To se ale dost možná brzy změní.

AKTUALIZACE:

Britský Eurogamer a partnerský server Digital Foundry přinesl jednoznačné potvrzení dnešních ranních spekulací. Redaktor Digital Foundry navštívil zákazníka, který si PS4 Slim zakoupil na serveru Gumtree. Eurogamer navíc přinesl video, jak celá konzole bootuje, je tedy více než nepravděpodobné, že by se jednalo o padělek. Na video se můžete podívat pod článkem.

PŮVODNÍ ZPRÁVA:

Již 7. září se má v newyorském PlayStation Theatre odehrát akce PlayStation Meeting. Od té si především slibujeme poodhalení závoje tajemství z projektu PS Neo. Podle zasvěcených zdrojů Wall Street Journalu to ale nebude to jediné, co se na akci objeví. Svůj prostor by také měla dostat nová verze standardní edice PlayStation 4. Ta by se na trh měla dostat 14. září, pokud můžeme věřit internetovému obchodu Gumtree. Server GameSpot požádal japonského výrobce konzolí o vyjádření, odpovědí však byla pouze strohá informace, že Sony Interactive Entertainment se ke spekulacím nevyjadřuje.

Netrvalo ovšem dlouho a pouhé dohady byly podloženy poměrně přesvědčivou sérií fotek chystané slim verze. Několik internetových obchodů v Británii zařízení již zařadilo do své nabídky a zdá se, že tuhle lavinu už se Sony zastavit nepodaří. Objevují se dokonce zvěsti, že ranou zásilku konzolí si několik šťastných zákazníků už odneslo domů. Díky poskytnutým fotografiím, které naleznete v naší galerii, si můžete udělat poměrně přesnou představu o tom, jak bude nová konzole vypadat a hlavně co nového přinese.

První zajímavou věcí je, že na obalu není ani zmínka o 4K. Jako použitelné médium je stále uveden běžný Blu-Ray, nikoli UHD Blu-Ray a vzhledem k absenci zmínky o HDMI 2.0 můžeme poměrně jistě očekávat, že konzole na rozdíl od svého konkurenta z řad Microsoftu nebude zvládat přehrávání video obsahu ve 4K. Je možné, že tato vlastnost bude patřit spíše high-end modelu s označením Neo.

Co se velikosti týče, už původní PS4 není žádným obrem, dominujícím vašemu obývacímu pokoji, slim verze však přeci jen zvládla uspořit ještě o chlup více místa. Konzole je především nižší a i přesto si stále uchovává interní napájecí jednotku, takže vám nikde nebude strašit masivní cihla. Z fotek je patrný i odklon od dotykových tlačítek z původního modelu, to pro spuštění i vysunutí disku je nyní tradičně mechanické. Ten tam je i svítící pruh, který měl původní model na své vrchní části. Konzoli navíc chybí optický port pro audio, vystačit si tedy musíte pouze s HDMI. Konzole je matně černá, což sice mírně ubírá na luxusním vzhledu leštěné piano black varianty, z pohledu každodenní údržby se ale jedná o to nejlepší rozhodnutí.

Otázka je, jakou cenovou hladinu nakonec Sony pro svou konzoli zvolí. S ohledem na předpokládanou absenci podpory pro 4K obsah oproti konkurenci by zařízení mohlo bojovat cenou a dostat cenovku například 249 dolarů, tedy o 50 dolarů méně, než kolik stojí Xbox One S. Za takové peníze už by zřejmě dokázala k investici přimět i nejednoho zarytého odpůrce japonské značky. Podrobnosti se ale nejspíše dozvíme až v září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama