MS: Dát hry z Xboxu na PC konzoli nezabije
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS: Dát hry z Xboxu na PC konzoli nezabije

MS: Dát hry z Xboxu na PC konzoli nezabije

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 8. 2016 08:36 11
Reklama

Albert Penello, jeden z vysoce postavený manažerů Microsoftu, se nechal v podcastu Inner Circle slyšet. že soumrak xboxových exkluzivit nepředznamenává konec konzolí, ale ve skutečnosti dá hráčům více možností, jak si tituly užít.

Najde se mnoho fanoušků, kteří Microsoftu příliš nefandí, pokud jde o jeho ambiciózního program Play Anywhere. Nicméně Albert Penello je přesvědčený, že dnešní hráči, i když jsou to skalní konzolisté, už se neomezují na jedinou platformu. I nejvášnivější majitelé Xboxu podle něj hrají také na telefonu a na PC. Používají při různých příležitostech různá zařízení. A podobně mají existovat lidé, kteří se označují za hardcore PC hráče, nevyhýbají se přitom ale ani konzolím.

Penello si proto nemyslí, že by nápad přinést konzolové hry na PC znamenal, že konzolím zvoní hrana. Neodpovídá to podle něj tomu, jak se spotřebitelé chovají. Xbox Play Anywhere i snaha Microsoftu uvést více her na Steamu představuje jen více možností a slibuje lidem volbu. To, že PC hráči dostali možnost užít si také tituly jako Quantum Break nebo Killer Instinct, podle Penella konzolisty o nic nepřipravilo. Prostě si můžete vychutnat skvělý titul na zařízení, které je vám nejmilejší, myslí si Penello.

Na druhou stranu Microsoft se chová trochu jako slon v porcelánu, když nejprve zákazníky vehementně přesvědčoval, že Xbox nabízí ty nejlepší exkluzivní tituly a posléze se začne postupně ve prospěch PC a Windows 10 zbavovat všech značek, které léta považoval za nedotknutelný a přísně střežený poklad spojený výhradně s vlastní konzolí. V tuto chvíli se považuje za jisté, že do programu Play Anywhere zamíří všechny budoucí velké hry, které Microsoft vydává.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama