DC VR je úžasný. Nové tratě dostane i originál
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DC VR je úžasný. Nové tratě dostane i originál

DC VR je úžasný. Nové tratě dostane i originál

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 8. 2016 12:21 4
Reklama

Paul Rustchynsky, jeden z hlavních autorů Driveclubu, na Twitteru prozradil, že nové tratě, které se objeví ve VR, dostanou prostřednictvím bezplatného updatu i majitelé původní verze. Jde o formu poděkování za jejich neutuchající podporu.

Driveclub VR sice nedovezou do cíle jeho původní autoři, ale rozpuštěný tým Evolution Studios, jehož vývojáři se přesunuli do Codemasters, zanechali očividně v nové inkarnaci exkluzivních závodů nesmazatelnou stopu. Důkazem budiž, že Paul Rustchynsky se k odkazu VR verze stále aktivně hlásí na sociálních sítích.

Na YouTube kanálu PlayStation Access se mezitím objevilo nové video, které zachycuje hraní Driveclubu VR a dojmy virtuální šoféra, který si zážitek nemůže vynachválit s tím, že řízení je mnohem instinktivnější a neuvěřitelně se blíží skutečnosti. Zkušební králík Dave doslova říká: “Je to jako řídit skutečné auto. Vím, kdy mám brzdit, vím, jak moc musím brzdit. Je to úplně jiné než to dělat na normální 2D obrazovce.”

Iluze je podle něj skoro dokonalá. Hra údajně vypadá ve VR neuvěřitelně. Je to jako být ve skutečném autě. Řidič se zcela přirozeně rozhlíží, používá zpětná zrcátka i boční okýnka vozu. Díky volantu a zpětné vazbě je navíc pocit skoro dokonalý. Dave tvrdí, že nikdy nebyl v závodní hře tak dobrý jako s VR. Člověk podle něj lépe odhadne vzdálenost do zatáčky a kdy začít brzdit, má i lepší přehled o ostatních autech třeba při předjíždění.

Hrát Driveclub VR má být skoro jako řídit skutečné auto, přičemž grafika snad vypadá skoro stejně dobře jako v původním Driveclubu. Dave se opakovaně podivuje tomu, jak dobrý ve hře je, že takhle mu závodění nikdy nešlo. Jako by mozek přesně znal, co a jak funguje a jak na to reagovat. Nadšení v ukázce vypadá hodně autenticky a pokud by jen polovina z toho byla pravda, můžeme se zřejmě těšit na jednu z vlajkových lodí PlayStatio VR.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama