Bethesda zvažuje podporu Nintenda NX
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda zvažuje podporu Nintenda NX

Bethesda zvažuje podporu Nintenda NX

David Plecháček

David Plecháček

9. 8. 2016 08:19 1
Reklama

Xbox One S je venku a další konzolí v zástupu je PlayStation Neo a pak Nintento NX. A zatímco o výkonnější verzi PS4 se nijak moc nemluví, NX je čím dál více ve středu zájmů. Kromě jiného za to můžou i reakce od představitelů těch největších vydavatelských domů. Na QuakeConu se podpoře NX vyjádřila i Bethesda.

Přiznejme si, že se Bethesda jako taková rozhodně neřadí mezi firmy, které by měly s Nintendem vřelý vztah a z toho vyplývající neutuchající podporu. Dosud ze strany amerického vydavatele neexistovala prakticky žádná podpora jakéhokoliv hardwaru od Nintenda (pomineme-li dvě hry na DS), přičemž s NX se může situace opakovat. Ale jak řekl Pete Hines, také možná nemusí.

„S Nintendem jsme neustále v kontaktu - máme přesnou představu toho, co dělají. Je to rozhodně něco, co budeme sledovat. Naše filosofie spočívá v tom vytvářet naše hry pro co nejvíce platforem. Pokud nám bude NX vyhovovat z technického hlediska a bude vyhovovat i našim vývojářům, nevidím důvod, proč ty hry na NX nevydat,“ nechal se slyšet.

Přesto je v tuto chvíli příliš brzy na definitivní potvrzení. „Ještě nechceme říct: ‚Naše hry na NX určitě ne/budou‘,“ říká Hines, otázkou je proč - může snad za vyčkáváním stát nová vize hybridní konzole, kterou potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů a o které se můžete dočíst v našem článku? Určitě. Může za tím být ale i cokoliv jiného, a tak si na definitivu musíme ještě nějaký čas počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama