Machinarium oslavilo 4 miliony kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Machinarium oslavilo 4 miliony kopií

Machinarium oslavilo 4 miliony kopií

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

22. 7. 2016 10:12 1
Reklama

Čeští Amanita Design se pochlubili tím, že jejich Machinarium dokázalo oslovit již na 4 miliony zákazníků na PC, na mobilních zařízeních i na konzolích. A jak bývá zvykem, takovýto úspěch opět jednou doprovází přehledná infografika, ta z podání Amanita Design je ale pochopitelně velmi osobitá a odráží umělecký směr hry i celého studia.

Od roku 2009 uplynulo hodně vody a od té doby hra vyšla hned na celé řadě platforem, z pohledu čistého zisku si každopádně majitelé verzí pro počítače a pro ty mobilní mohou podat ruce – první jmenovaná skupina je zastoupena 49 %, mobilní platformy pak přinesly 44 % všech zisků. Zbytek a zcela minoritní podíl patří konzolovým hráčům (PS3 a Vita).

Za pozornost nadále určitě stojí, že pouhá 2 % procenta hráčů zamířila pro hru do obchodů, zbytek prodejů jasně ovládla digitální distribuce, které kralovaly Humble Bundly na úkor Steamu (35 % proti 26 %), v řeči výdělku na tom ale byl z pochopitelných důvodů lépe Steam. A na závěr již jen poukážeme na to, že domácí trh patří z pohledu prodaných kopií k těm na starém kontinentě nejméně zastoupeným a do národních statistik se ani nevešel. Celosvětově ale každopádně vedou Spojené státy a nám nezbývá než pogratulovat k prodejním úspěchům a popřát týmu hodně zdaru i do budoucna.

Machinarium oslavilo 4 miliony kopií
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama