Vylepšený System Shock vyjde i na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vylepšený System Shock vyjde i na PS4

Vylepšený System Shock vyjde i na PS4

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 7. 2016 07:48 3
Reklama

Majitelé konzole PlayStation 4 se dočkali oznámení, v nějž dlouho doufali. Tým Night Dive Studios v novince na Kickstarteru, kde se úspěšně uchází o finanční podporu hráčů, slíbil, že jejich ambiciózní titul na pomezí remasteru a remaku dorazí i na konzoli od Sony.

PS4 verze není navázaná na žádný stretch goal, autoři se pro ni jednoduše rozhodli na základě obrovské poptávky a současně jde z jejich strany o výraz díků za podporu a důvěru, které se jim dostalo od fanoušků. I když původně byla PS4 verze jen možností, zatímco s Xboxem One se počítalo od samého začátku, protože vývojáři už měli s Microsoftem z dřívějška těsnější kontakt, hráči si o další platformu hlasitě řekli, a tak se studio okamžitě pustilo do jednání se Sony.

Autoři přehodnotili své priority a po několika týdnech jednání a spoustě mailů mohou oficiálně ohlásit, že System Shock dorazí také na PlayStation 4. Pokud jde o další potenciální platformy, ty by pochopitelně stály vývojáře další čas a peníze. Je ale očividné, že pokud bude kampaň na Kickstarteru dál pokračovat tak úspěšně jako dosud, může rozhodně dojít i na další verze. Do konce kampaně zbývá přesně týden. Během jejího průběhu už hru podpořilo přes 17 tisíc hráčů, kteří Nightdive Studios přispěli dohromady více než milionem dolarů. Původně si tým řekl o 900 tisíc.

Mezi dalšími stretch goaly, na něž mají autoři a potažmo hráči šanci ještě dosáhnout, jsou třeba další lokalizace (čeština mezi nimi není), nové oblasti, dodatečné herní mechanismy, plnohodnotný orchestrální soundtrack nebo další animace úmrtí. Na PlayStation Blogu pak Jason Fader ještě upřesnil, že PS4 verze by měla vyjít v prvním čtvrtletí roku 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama