Yves Guillemot má pro NX jen slova chvály
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Yves Guillemot má pro NX jen slova chvály

Yves Guillemot má pro NX jen slova chvály

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 7. 2016 07:46 3
Reklama

Ubisoft patří k tradičním partnerům Nintenda, kteří většinou solidárně drží s japonským výrobcem konzolí i v okamžicích, kdy se všechny ostatní herní firmy k jeho zařízení obrací zády. Není tedy překvapení, že i chystaná konzole NX si ze strany francouzského giganta vysloužila slova chvály.

Jejich autorem byl tentokrát samotný šéf společnosti Yves Guillemot. Během oznamování finančních výsledků za čtvrtý kvartál uplynulého fiskálního roku se Guillemot vyjádřil takto: „Co se týče NX, z toho, co jsme zatím viděli, vypadá skvěle. Myslíme si, že nové zařízení pomůže v růstu našeho odvětví a zároveň přitáhne zpět množství příležitostných hráčů.“ Co přesně zamýšlí svou poznámkou o příležitostných hráčích, to nám zůstává utajeno, je ale více než pravděpodobné, že tím naráží na některý z elementů konzole. Že by podpora mobilních her?

NX se má na trh dostat příští rok v březnu a i přesto, že do vydání tedy zbývá pouhých osm měsíců, o konzoli prakticky nic nevíme. I spekulace se v mnoha bodech rozcházejí, podle některých zdrojů nebude zařízení silnější než chystané konkurenční revize PlayStation Neo nebo Project Scorpio. Jiní zas tvrdí, že NX budou pohánět nejmodernější technologie. Ve hře jsou také spekulace o opuštění optických médií a návratu ke cartridgím. A v neposlední řadě nesmíme opomenout záhadný revoluční prvek, o kterém nikdo z Nintenda nechce mluvit, ale již z několika stran byl naznačen. 27. července bude své finanční výsledky zveřejňovat právě japonská herní firma, uvidíme, zda právě tato příležitost nebude časem velkého odhalení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama