Ito: V budoucnu chci VR výkonnější a levnější
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ito: V budoucnu chci VR výkonnější a levnější

Ito: V budoucnu chci VR výkonnější a levnější

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 7. 2016 07:37 1
Reklama

Na pár dní se nečekanému hitu s názvem Pokémon Go podařilo úspěšně zazdít všechny ostatní současné trendy, nyní se však zdá, že největší vlna šílenství už pominula a na stůl se dostávají i ostatní žhavá témata. A PlayStation VR je samozřejmě jedním z nich.

K připravovanému zařízení pro virtuální realitu se naposled vyjádřila osoba z nejpovolanějších. Pro japonský web Gigazine totiž o PS VR sám promluvil šéf vývoje hardware v Sony, Masajasu Ito. Ten se sice v porovnání s takovým Andrew Housem či Šúhejem Jošidou v médiích příliš často neobjevuje, jeho názory je však s ohledem na jeho pozici nutno brát vážně.

Ito především mluví o ceně a výkonu zařízení. S ohledem na to, že ve VR vidí budoucnost, rád by postupem času cenovku chystaného hardware výrazně snížil, aby trendu pomohl proniknout mezi co největší počet zákazníků. Na druhé straně ale také mluví o výkonu zařízení, který by měl v průběhu existence růst a naplnit tak filozofii, se kterou přišla na trh PlayStation 4, tedy nabídnout vysoký výkon za nižší cenu.

Kromě toho Ito také s politováním oslovil nemožnost využití bezdrátového připojení pro VR. Současná technologie podle něj totiž neumožňuje bezdrátový přenos obrazu ve vysokém rozlišení tak, aby byl výsledek pro VR dostatečný. Jakmile to ale bude technicky možné, bezdrátovou technologii do svého headsetu určitě implementuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama