MS mění prohlášení o Xbox Play Anywhere
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS mění prohlášení o Xbox Play Anywhere

MS mění prohlášení o Xbox Play Anywhere

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 7. 2016 09:28 6
Reklama

Program Xbox Play Anywhere byl vedle oznámení nových konzolí jedním z klíčových bodů letošní E3 konference Microsoftu. Skvělou zprávu pro majitele herních PC, kteří by si od nynějška mohli zahrát vše, co vyjde na Xbox One, kalí dnešní neočekávaná novina.

Microsoft ustupuje od původního prohlášení, že od teď budou všechny budoucí hry od domácího herního studia dostupné jak na Xbox One, tak na PC. To prohlásil Yusuf Mehdi, viceprezident Windows and Devices Group v rámci Microsoftu. Dle jeho slov „každý nový titul vydaný Microsoft Studios bude podporovat službu Xbox Play Anywhere a bude snadno dostupný z Windows Store.“

Nyní toto prohlášení dostává novou podobu, která je daleko méně radostná. Připletla se do něj totiž jedna poměrně zásadní větička. Nové tedy zní: „Každý nový titul vydaný Microsoft Studios, který jsme ukázali na letošní E3, bude podporovat službu Xbox Play Anywhere a bude snadno dostupný z Windows Store.“ Je tedy zřejmé, že Microsoft nechce všechny své budoucí tituly poskytnout na obou platformách a existence budoucích iterací sérií Halo nebo Forza na PC je stále nejistá.

Her, které Microsoft na E3 ukázal, však není zas tak málo. Majitelé PC a Xboxu One se tak mohou těšit na Forzu Horizon 3, ReCore, Sea of Thieves, Scalebound, Halo Wars 2 a Gears of War 4. ReCore bude první z her, podporujících nový program a vyjde už 13. září. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama