Levnější PES 2017 pro PC. Víme datum vydání
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Levnější PES 2017 pro PC. Víme datum vydání

Levnější PES 2017 pro PC. Víme datum vydání

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 7. 2016 08:06 9
Reklama

Včera jsme se v jedné z posledních novinek věnovali novému ročníku série FIFA, dnes přijde řada na Pro Evolution Soccer. Konami oznámilo datum vydání i odlišnou cenovou politiku ve vztahu k verzím pro minulou generaci konzolí a PC.

Stejně jako FIFA 17 i PES 2017 vychází nejen na PC, PS4 a Xbox One, ale i staré konzole, tedy PlayStation 3 a Xbox 360. Zatímco konzolové “next-gen” verze přijdou hráče na klasických 60 dolarů, ty pro PS3, X360, ale pozor - i PC, budou stát o dvacet dolarů méně, tedy rovných čtyřicet, což znamená v přepočtu asi 980 korun.

Vydavatel zatím neupřesnil, proč bude PC verze levnější ani to, jak moc se bude lišit od té pro PS4 a XO, ale lze předpokládat, že stejně jako loni je důvodem engine, který bude stále vycházet z toho pro last gen systémy, což je docela nepochopitelné a nedává to v konkurenci EA Sports a nového enginu Frostbite žádný dobrý smysl. Zejména s ohledem na to, že použitý Fox Engine je multiplatfromní cross-gen technologie, která, jak dokládá poslední Metal Gear Solid, má fungovat stejně dobře na PC i různých konzolích.

Pro Evolution Soccer 2017 už zná i datum vydání. Hra zamíří do severoamerických obchodů 13. září a o dva dny později se objeví v Evropě. FIFA 17 přitom vychází “až” 29. září, takže PES získá dvoutýdenní náskok. Datum vydání tak naznačuje, že by se mohla potvrdit i dřívější spekulace o srpnové demoverzi, která by měla uvedení hry předcházet.

Rozhodující je ale nyní rozdíl mezi zmíněnými verzemi. Otázkou zůstává, zda se ty levnější budou lišit jen použitým enginem a technologií, nebo půjde o nějaký druhořadý vedlejšák, což by byla velká škoda. Kdyby šlo jen o staré konzole po vzoru NHL: Legacy Edition pro PS3/X360 od EA Sports, nejde o žádné drama. PC verze by ale s nimi určitě neměla být hozená do jednoho pytle. Na druhou stranu, jestliže není Windows verze stoprocentní, může nás alespoň těšit vědomí, že to Konami přiznává a zohlední to ve výsledné ceně.

Každý, kdo si Pro Evolution Soccer 2017 předobjedná, má podle vydavatele obdržet řadu bonusů do módu MyClub, ale jejich povahu neupřesnil. Určitě se podívejte i na screenshoty ze hry, které prezentují zcela jistě PS4/XO verzi. Můžete je alespoň srovnat s včerejšími detaily z FIFA 17.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama