Tomb Raider vyjde na PS4 ještě letos
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tomb Raider vyjde na PS4 ještě letos

Tomb Raider vyjde na PS4 ještě letos

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 7. 2016 09:42 6
Reklama

Navzdory tomu, že se Lara Croft neobjevila na E3, kde většina hráčů očekávala oznámení data vydání PS4 verze, poslední Tomb Raider by měl na konzoli od Sony skutečně vyjít do konce letošního roku.

Vývojáři ze studia Crystal Dynamics potvrdili, že Rise of the Tomb Raider vyjde na konzoli PlayStation 4 na Vánoce 2016. Stalo se tak na oficiálním diskuzním fóru firmy Square Enix, která vlastní práva na tuto značku a sérii vydává. Na konkrétní informace ohledně PS4 verze jsou autoři stále skoupí, a tak nevíme, jak bude poslední dobrodružství vypadat ani zda dorazí třeba včetně DLC. Více světla by mohly do této otázky vnést blížící se veletrhy, jako jsou kolínský Gamescom, Tokyo Game Show nebo Paris Games Week.

Rise of the Tomb Raider vyšel loni v listopadu na Xbox One a Xbox 360. Verze pro Windows pak dorazila koncem ledna. S portem pro PS3 se nepočítá, navzdory tomu, že by čistě technicky zřejmě nic nebránilo tomu, aby se vycházelo k downgradované verze od Nixxes Software pro X360. Microsoft si každopádně tímto obchodem zajistili, že Lara má přibližně roční časovou exkluzivitu na jeho platformách, včetně PC, což je u podobně velkých multiplatformních značek od majoritních vydavatelů značně nezvyklé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama