Take Two má zájem o vývoj pro NX
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Take Two má zájem o vývoj pro NX

Take Two má zájem o vývoj pro NX

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 6. 2016 10:20 1
Reklama

Pokud konzolím od Nintenda něco tradičně chybí, pak je to zájem a podpora ze strany ostatních vydavatelů. Wii U kvůli tomuto problému skomírá už několik let a je velmi zásadní, aby se podobný problém neopakoval i u chystané novinky NX.

Zatím vše vypadá až podezřele dobře. Velké množství vydavatelů, jako je EA, Ubisoft, Activision, Square Enix, Bandai Namco nebo Koei Tecmo se k novému zařízení od Nintenda staví s opatrnou pozitivitou. Dobré zprávy ale nyní přichází i z míst, odkud bychom to v minulosti čekali nejméně: z Take Two a CD Project Red.

Nintendo vždy bylo rodinnou konzolí a firma sama si zakládala na přístupnosti her z portfolia širokému věkovému spektru hráčů. I to bylo důvodem, proč se v minulosti na konzolích od japonské herní firmy objevovaly násilné hry jen velice sporadicky a většinou silně cenzurovány. Wii U bylo jedním z prvních krůčků k otevření se dospělým hrám typu ZombiU nebo Mass Effect 3. Možná právě proto se Take Two, firma, jejíž hry z drtivé většiny atakují věkovou hranici 18 let, na platformách Nintenda nikdy příliš neprezentovala. To by se však nyní mohlo změnit.

Strauss Zelnick, výkonný ředitel společnosti, se v rozhovoru pro server The Street o NX vyjádřil pochvalně: „NX by mohlo být velmi zajímavé. Nintendo nikdy nemůžete odepsat. Na čas vždy ztichnou a pak přijdou na trh s něčím opravdu vzrušujícím. Rozhodně velmi pečlivě sledujeme vývoj a rozhodnutí Nintenda do budoucnosti.“ Samozřejmě, podobné prohlášení je na míle vzdálené oficiálnímu příslibu podpory a spolupráce, můžeme jej ale přinejmenším brát jako vyjádření dobré vůle. Je snad tak nepředstavitelné, že by se GTA 6 a Red Dead 3 objevilo na konzoli od Nintenda?

Na podobně pozitivní notě se nesou i vyjádření z výše zmíněného polského CD Projectu. Fabian Mario Döehla, PR manažer firmy, se v rozhoru pro Rocket Beans TV o připravovaném zařízení vyloženě rozplýval. „Bude to fantastické. Jako vývojáři se v CD Projectu dostaneme k připravovanému hardware a všichni se moc těšíme. Už o tom víme dost. V Japonsku si mysleli, že Wii je velmi dobré, zatímco my Evropané jsme k výkonu hardware měli své výhrady. Ale vše, co víme o NX, zní velmi pozitivně.“  Tak jsme zvědavi, jak s momentální nejasnou konzolovou situací NX zamíchá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama