Sony patentuje nový DualShock
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony patentuje nový DualShock

Sony patentuje nový DualShock

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 6. 2016 11:23 13
Reklama

S blížícím se příchodem vylepšené verze PlayStation 4 vyplouvají na povrch také detaily o novém ovladači DualShock, který by neměl být nástupcem stávající čtvrté generace, ale jejím výrazným vylepšením. Alespoň soudě podle obrázků z patentu Sony, který byl po několika letech začátkem tohoto roku obnoven.

S informací přišli fanoušci na diskuzním portálu NeoGAF a odhalili, že by nová revize ovladače měla fungovat podobně jako ovladač Xbox Elite. Jde zejména o přidání nových ovládacích prvků, jmenovitě na zadní straně ovladače pro dosud nevyužívané prsteníčky, či prostředníčky, a také dvojici tlačítek pod d-padem, resp. PS tlačítky na pravé straně.

Podle informací z patentního úřadu byly níže uvedené plány evidovány k 6. lednu tohoto roku a to ve dvou verzích. První z nich kromě výše uvedených nových prvků nevykazuje oproti stávající podobě ovladače žádné jiné změny, na druhém nákresu už je ale vidět zcela změněný layout, kde došlo k prohození analogových a digitálních prvků.

Pokud by se zejména druhá varianta ukázala jako skutečná verze finálního produktu, byla by to největší revoluce v historii konzolí PlayStation, resp. ovladačů DualShock. Spekuluje se rovněž, že by obě verze měly být lépe přizpůsobeny ke hraní her ve virtuální realitě, co je na tom pravdy se však zřejmě dozvíme až s oficiálním odhalením vylepšené konzole ve druhé polovině tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama