Tyhle hry fungují na PC i XO za jednu cenu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tyhle hry fungují na PC i XO za jednu cenu

Tyhle hry fungují na PC i XO za jednu cenu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 6. 2016 11:04 8
Reklama

Microsoft na své konferenci při příležitosti E3 hodně propagoval svou novou strategii Xbox Play Anywhere, kterou lze definovat jako další krok ve snaze sblížit hraní na PC a konzoli od redmondského gigantu. Už je k dispozici i kompletní seznam her, které se do tohoto programu zatím zapojily.

Zaplatíte jednou a v ceně získáte verzi pro Xbox One i PC s Windows 10. Už je k dispozici kompletní seznam kompatibilních her od Microsoftu, které tuto službu podporují. Vztahuje se přirozeně jen na digitální verze. Alespoň zatím. Už 26. července se do této akce zapojí nadějný titul We Happy Few, který vstoupí do Xbox Game Preview, programu předběžného přístupu od Microsoftu.

Další podporovanou hrou bude ReCore, který vychází 16. září, poté se přidá Forza Horizon 3 27. září a akce Gears of War 4 dorazí 11. října. Součástí Xbox Play Anywhere má být i plošinovka Cuphead inspirovaná starými animovanými groteskami, jež by měla vyjít ještě letos, ale přesnější datum zatím neznáme.

Příští rok řady kompatibilních titulů rozšíří Halo Wars 2 (21. února) a hry Sea of Thieves, Scalebound, State of Decay 2 a Crackdown 3, u nichž zatím přesné datum vydání neznáme. Z už vydaných her se hlásí do programu Xbox Play Anywhere bojovka Killer Instinct a prehistorická akce Ark: Survival Evolved.

Služba umožní přenášet mezi platformami také uložené pozice, sdílet DLC i achievementy. Jak už bylo řečeno, na krabicové verze se zatím program nevztahuje. Mohlo by se to ale v budoucnu změnit. Řada podporovaných titulů navíc obsahuje i cross-platform multiplayer či dokonce přímo kooperaci. Není to však případ strategie Halo Wars 2, jak jsem se dozvěděli, i když o tom zpočátku vývojáři uvažovali. Je to dáno i odlišným ovládáním na různých platformách, což by mohla v budoucnu změnit podpora klávesnice a myši v hrách na Xboxu.

Zajímavé také bude sledovat, jak by program Xbox Play Anywhere fungoval, pokud by bylo možné hry od Microsoftu výhledově zase kupovat na Steamu, jak naznačil Phil Spencer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama