Nové Prey a Prey 2 nemají nic společného
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové Prey a Prey 2 nemají nic společného

Nové Prey a Prey 2 nemají nic společného

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 6. 2016 09:54 1
Reklama

Podle Bethesdy je nově oznámený titul ze série Prey znovuzrozením celé značky a nijak nevychází z konceptu zrušeného druhého dílu. Novinka představená na konferenci v LA definitivně pohřbila naději, že se někdy dočkáme oživení původní vize, kterou definoval mix westernu, country a špinavého sci-fi plného námezdních lovců, bídáků, za jejichž hlavy jsou vypsané tučné odměny, a blasterů zavěšených proklatě nízko u pasu.

Viceprezident přes marketing Pete Hines v rozhovoru pro GameSpot řekl, že v novém Prey nenajdeme jediný prvek ze zrušené dvojky, a jasně se tak vymezil vůči titulu, který se stal předmětem sváru mezi původními vývojáři a vydavatelem. Hry spojuje jen sci-fi tématika a mimozemšťané jako takoví. Vývojáři z Arkane Studios podle Hinese budují celou značku od základů znovu.

Když byl Hines tázán, zda půjde o hororovou hru, odpověděl, že nikoli, ale bude obsahovat podobný psychologický prvek. Náznaky toho jsme měli možnost vidět už v traileru, ale Prey je především first person akce. Přesně v duchu ostatních her tohoto týmu však nabídne novinka podle Hinese skutečný a hmatatelný svět s logickým pozadím. Všechno bude mít v tomto vesmíru své důvody a opodstatnění.

Těšit se údajně můžeme také na množství voleb, ale Hines zopakoval, že nejde o open world hru. Hra má nabídnout podobnou svobodu v úrovních i designu jako Dishonored. Můžeme tedy velmi pravděpodobně očekávat větší volnost v tom, jak budeme hrou procházet i řešit různé situace.

Otázkou zůstává, jak dlouhá doba nás může dělit od vydání. Hra vypadá totiž až příliš dobře na to, abychom ji mohli čekat třeba už napřesrok, pokud by se upoutávce měla vizuálně blížit. Působí tak podobně neskutečně jako před lety později zrušený druhý díl. Něco tedy přeci jen mají společného.

Hráč se chopí muže jménem Morgan Yu, který je předmětem morálně pochybných experimentů s cílem vylepšit lidskou radu. Probudíte se na stanici Talos 1 v roce 2032 a musíte odhalit tajemství, která se zde ukrývají, zatímco vám jde po krku záhadná mimozemská hrozba. Budete se muset spolehnout na nástroje, které na stanici najdete, společně se svým důvtipem, zbraněmi a zvláštními mentálními schopnostmi. Hráči bude stát v cestě rostoucí hrozba a naším úkolem bude jednoduše přežít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama