Ubisoft vrátil práva na 1666 zpět autorovi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft vrátil práva na 1666 zpět autorovi

Ubisoft vrátil práva na 1666 zpět autorovi

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

26. 4. 2016 08:21
Reklama

Spor mezi Ubisoftem a Patricem Désiletsem ohledně autorských práv na zrušenou IP 1666 Amsterdam se dobral konce. Obě strany se po letech dohodly na mimosoudním řešení. Désilets se stal vlastníkem práv zrušeného projektu a na oplátku upustil od žaloby Ubisoftu.

Désiletsův projekt, historická hra 1666 Amsterdam, se zrodil pod vydavatelem THQ, jehož bankrot a následná aukce majetku Désiletse a jeho rozdělanou hru poslala do Ubisoftu. Ten práce na projektu přerušil a Désiletse propustil.

Désilets nyní pracuje na jiné historické akci. Jeho Ancestors: The Humankind Odyssey hráče provede vývojem celého lidstva a nechá jej v určitých momentech zažít důležité milníky pokroku, jako bylo objevení ohně, dekódování DNA či první let na Měsíc. Epizodická survival akce byla představena před rokem a dosud nemá datum vydání.

Práce na nové hře Désiletsovi neumožňují se ihned věnovat projektu 1666 Amsterdam, ale herní vývojář je šťastný, že se mu podařilo dlouholetou při o práva ukončit: "Jsem rád, že Ubisoft a já jsme byli schopní dojít k dohodě a já získám práva na 1666 Amsterdam," řekl Désilets v oficiálním prohlášení.

I generální ředitel studia Ubisoft Montreál Yannis Mallat vydal prohlášení, ve kterém vyjadřuje úlevu nad ukončením sporu. "Tato dohoda je dobrá zpráva pro všechny. Tvůrčí týmy Ubisoftu nyní pracují na inovativních projektech, které poznamenají naši branži na několik let dopředu. Přesně na toto chceme soustředit svoji energii - na naše týmy, na pokračování všeho, co jsme v Quebecu za téměř 20 let vybudovali. Vždy jsem říkal, že Patrice je talentovaný návrhář a přeji mu všechno nejlepší při vývoji jeho budoucích projektů."

Že se Désilets k 1666 Amsterdam někdy vrátí, je docela možné. O práva ke značce 1666 Amsterdam se začal soudit již v roce 2013, měsíc po propuštění z Ubisoftu a během let se vyjadřoval k probíhajícímu soudnímu řízení v různých rozhovorech. Jeho zapálení pro projekt, který mu byl odebrán, se tak docela určitě v příštích letech vrátí - na Twitteru kanadský designer oznámil radostnou zprávu s obrázkem složeným ze stylových concept artů. Dříve než se hra z Amsterdamu objeví, musí vyjít Ancestors, ze kterého pouze známe krátký teaser z loňského odhalení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama