Romero a Carmack představili Blackroom
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Romero a Carmack představili Blackroom

Romero a Carmack představili Blackroom

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 4. 2016 15:21 8
Reklama

Po krátkém teaseru na motivy posledních Star Wars se konečně rozhrnula opona a naše zvědavost, co kutí John Romero a Adrian Carmack, může být ukojena. Nebo spíše, částečně ukojena.

Nový projekt se jmenuje Blackroom a Romero s Carmackem pro něj na Kickstarteru žádají o 700 tisíc dolarů. To však nemá být finální částka, za kterou se projekt zrealizuje, po vybrání peněz od fanoušků chce dvojka dnes už mírně vybledlých legend spojit své síly s partnery, kteří by do projektu nasypali další nutné zdroje. Nutno podotknout, že zhruba čtyři a půl minuty dlouhé video je na informace o hře poměrně skoupé, daleko více se dozvíte o genialitě Romera, kráse Irského Galway a možnostech mužného lakování nehtů.

Z toho mála, co o střílečce Blackroom zatím víme, je nejzásadnější její cílení na návrat ke kořenům FPS žánru, který si fanoušci přejí a důkazem je velké mediální pokrytí nedávné nové mapy pro starého Dooma, kterou Romero vytvořil. V Blackroom se přesuneme do budoucnosti, ve které obří korporace Hoxor vyrobí přístroj, jehož pomocí se budete moci ocitnout v různých realitách, aniž byste opustili jednu tmavou místnost. Takové VR, ale tady se něco šeredně zvrtne. V kůži jednoho z inženýrů, stojících za projektem, pak budete procházet různými realitami, střílet obludy a hackovat své okolí. Protože zasazení přímo nabízí podobné využití, projdete všechny možné epochy a prostředí. Ano, vzpomínáte si správně, tento koncept se Romerovi tolik osvědčil už v Daikataně. O výtvarnou stránku by se měl postarat právě Adrian Carmack, bohužel z jeho díla je zatím k vidění pramálo.

Jakkoli je možná kickstarterové video informačně chudé, peníze se už začaly sypat. Jen několik minut po spuštění kampaně už měl projekt na kontě skoro 10 tisíc dolarů. Nezbývá, než si počkat, jak se situace vyvine do budoucna. Blackroom je momentálně plánován jako PC exkluzivní tituls datem vydání v roce 2018 a na tomto odkazu se můžete na kampaň podívat sami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama