Hra Kena Levina bude interaktivní film
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hra Kena Levina bude interaktivní film

Hra Kena Levina bude interaktivní film

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

19. 4. 2016 10:43 1
Reklama

The Twilight Zone u nás nemá takové jméno jako například podobný seriál Krajní meze, ale v Americe zosobňuje televizní antologie sci-fi a fantasy povídek. Nemělo by nás tedy překvapit, že Ken Levine, šéf vývojů her BioShock a BioShock: Infinite, pro svůj nový projekt zvolil právě The Twilight Zone a vytváří interaktivní hraný film.

Interaktivní film na motivy seriálu The Twilight Zone vzníká pod hlavičkou nového studia Interlude. Levine na něm pracuje současně s úvazkem v Irrational Games, kde vytváří dosud neoznámenou "průkopnickou" hru.

"Pokud jste hráli mé hry, asi dokážete poznat, že jsem vyrůstal s The Twilight Zone," řekl Levine v rozhovoru pro Wired. "Ty příběhy vyprávějí vyšší pravdu. Jsou to moralistické příběhy, pohádky, a často jsou o postavě, která zažívá něco, co je pro ní velice důležité, ale také se to vyjadřuje ke stavu všech lidí."

Interaktivní filmy se v poslední době opět rozmáhají, především pod rukama studií jako Quantic Dream, ale s interaktivními filmy se skutečnými herci jsme se rozloučili koncem devadesátých let. Nebo ne? Loňské Her Story či hraná součást Quantum Break však mohou představovat návrat kdysi pokrokového žánru her.

"Interaktivita je spektrum, není to pouze binární volba," prohlásil Levine. "Představuji si to jako náklon diváka sedícího na židli. Když se na něco díváte, sedíte zády opření o židli. Když hrajete, tak se nakloníte dopředu. Tady se objevuje zajímavá situace - váš mozek je nakloněný dopředu."

"Zatím máme hrubou představu o tom, co chceme udělat a nyní začínáme psát scénář, přemýšlet o tom, jak vyvážit interaktivní prvky, aby příběh byl pro diváka osobnější, aby ho víc zaujal."

Chvíli to ještě potrvá, než se setkáme s Levinovým ambiciózním projektem, ale rozhodně bude zajímavé vidět, jak se známý herní návrhář s hybridním médiem popasuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama