QB je nejprodávanější novou IP od MS na XO
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka QB je nejprodávanější novou IP od MS na XO

QB je nejprodávanější novou IP od MS na XO

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 4. 2016 10:41 5
Reklama

Navzdory tomu, že české recenze Quantum Break byly přísnější, v zahraničí si vedla u kritiky exkluzivní akce od Microsoftu docela slušně. Minimálně ve verzi pro Xbox One. Microsoft nyní potvrdil předchozí informaci, že se Quantum Break oficiálně stal jeho nejprodávanější novou IP na této generaci konzolí.

Recenzenti v Česku byli v hodnocení poslední hry od finského studia Remedy přísnější, ale od mnoha velkých serverů dostala hra velmi slušné známky. Na GameRankings.com má verze pro Xbox One v tuto chvíli průměrné hodnocení 78,47 procenta. PC verze pak o poznání méně - odnesla si jen 66 procent, ale z pouhých dvou testů. Podobně je na tom Metacritic - 77 procent pro XO a 70 pro PC. V každém případě Microsoft je s prodeji spokojen a mluví o velkém úspěchu.

Quantum Break se stal nejlépe prodávanou novou IP od Microsoftu, která se zrodila na této generaci. Na webu Xbox.com to prozradil Aaron Greenberg. Hráči po celém světě si podle něj sci-fi akci pochvalují a Microsoft jim poděkoval za jejich podporu. Zpětnou vazbu od fanoušků ocenil i Sam Lake z Remedy. “Na Quantum Break jsme pracovali dlouho. Vytvořit novou AAA značku vždy představuje velkou investici a riziko. Ale my v Remedy se chceme stále posouvat kupředu, objevovat nové nápady a realizovat nové vize,” uvedl Lake. “Je úžasné vidět, že totéž chtějí i hráči,” dodal.

Greenberg znovu zopakoval, že vydavatel bere velmi vážně problémy PC verze a autoři už pracují na nápravě. Redmondský gigant se chce jinak podle něj ještě víc v budoucnu zaměřit na nové značky. Podle Microsoftu je Quantum Break jen začátkem větší snahy o více nových IP a na akci od Remedy navážou hry jako ReCore, Scalebound nebo Sea of Thieves. Mluvčí Microsoftu magazínu VideoGamer.com řekl, že za už realizovaná nová IP pro XO firma považuje tituly Ryse: Son of Rome, Sunset Overdrive, Zoo Tycoon (vážně?) a Screamride.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama